30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Vücut analizine göre diyet

VÜCUT ANALİZİNE GÖRE DİYET

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan, obezitenin toplumsal bir sorun haline geldiğini belirti.

Günümüzde obezitenin toplumsal bir sorun haline geldiğini belirten Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan, Diyet Polikliniği’nde hizmete giren cihaz sayesinde hastaların vücut analizinin yapabildiğini söyledi. Hastaların vücudunun yağ, su, kemik ve kas ağırlıklarının belirlenerek, özel bir diyet programı hazırlandığını kaydeden Okutan, yeni hizmete giren cihaz ile bilimsel bir şekilde hastanın incelendiğini söyledi.

Isparta Devlet Hastanesi Diyet Polikliniği’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Banu Uslu Doğmuş ise vücut yağı, kası, sıvı ve kemik miktarının hasaplanarak, hasta kilolu ise diyet programına alındığını belirtti.

DİYETİ TAKİP EDEBİLİYORUZ

Beslenme ve Diyet Uzmanı R. Semra Kolukısa da, cihazın 20 gün önce hizmete girdiği ve bu süre içinde kendilerine başvuran hasta sayısında artış olduğunu söyledi. Kolukısa, “Bu cihazın sağlayacağı en önemli nokta hastanın diyetini kaliteli bir şekilde yapıp yapmadığını görebiliyoruz. Hastalarımıza beslenme alışkanlıkları konusunda bilgi veriyoruz ve bu bilgileri ne kadar doğru kullanıp kullanmadığını bu cihaz sayesinde görebiliyoruz. Eğer kişi diyetini kaliteli bir şekilde yapıyorsa cihaz üzerinde gözlemleyebiliyoruz” diye konuştu.

ERKEKLER DE İLGİLİ

Eskiden diyete kadınların daha çok ilgi gösterdiğini belirten Kolukısa, “Şimdi erkeklerin de kadınlar kadar ilgili olduğunu görebiliyoruz” dedi. Erkeklerin obezitenin birçok hastalığa yol açması nedeniyle diyete daha ilgili olduğunu kaydeden Kolukısa, “Erkeklerden önceden kolesterol hastaları geliyordu. Şimdi ise zayıflamak için gelen erkek hastaların sayısı arttı. Bu da herkesin kaliteli bir yaşam istediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 10:12:02
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 11:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?