5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Yağmur altında son prova

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yıl dönümü kutlamaları öncesi, Isparta’da geçit töreninin son provası yağmur altında tamamlandı.

Cumhuriyetin ilanının 85. yıl dönümü kutlamaları öncesi, öğrenciler son provasını yaptı. Gerçeğini aratmayan coşkulu provada, bayrama katılan okullar ile resmi ve özel kurumlar askeri bando eşliğinde yürüdü.

5 BİN ÖĞRENCİ KATILIYOR

Hafif yağan yağmurun altında gerçekleştirilen provada öğrenciler, yağışlı havaya aldırış etmeden yürürken, vatandaşlar prova törenini ilgiyle izledi. Bugün öğle saatlerinde Mimar Sinan Caddesi’nden başlayan ve Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sona eren provaya 60 okuldan yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı öğrenildi.

Öte yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri yarın saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayacak. 29 Ekim Çarşamba saat 09.00’da Valilik Binası Toplantı Salonu’nda Vali Şemsettin Uzun’un tebrikleri kabulü edecek. Saat 09.30’da ise Vali Şemsettin Uzun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ve Belediye Başkanı Hasan Balaman halkın bayramını kutlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi düzenlenecek. Kutlamalar ödül ve geçit töreni ile son bulacak.

Aynı gün saat 19.30’da Gar önünden başlayarak, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak fener alayı düzenlenecek. Cumhuriyet Balosu ise Isparta Oteli’nde saat 19.00’da başlayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?