5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Yalvaç hububat üssü olacak

Isparta Ticaret Borsası, Yalvaç’ı hububat üretim merkezi haline getirecek. Isparta Ticaret Borsası, Ramazan ayı dolayısıyla Yalvaç’taki üyelerine yönelik iftar programı düzenledi.

İftar yemeği öncesinde Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk önderliğindeki Borsa heyeti, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ı ziyaret etti. Ticaret Borsası Başkanı Adar, Türkiye’de ticaretin gittiği yerin tarım ve hayvancılık ile tarıma dayalı sanayinin olduğunu söyledi.

Yalvaç’ı hububat üretim merkezi haline getirebileceklerini belirten Adar, “Burada oluşturulacak Hububat Pazarı’nda üretici ile tüccarı buluşturmak istiyoruz. Yalvaç’ın kalkınması için toplu ticaret şart. Bu ortamda toplu ticaretin önünü açmak istiyoruz. Ticaret Borsası olarak bu projeye öncülük yapmak, destek olmak istiyoruz” dedi.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram da İller Bankası aracılığıyla yeni imar planı hazırlanacağını belirterek, “Ticaret Borsası olarak böyle bir pazarın gerekliliği gerekçeli olarak bize yazılırsa, yeni imar planı düzenlemesi kapsamında Hububat Pazarı değerlendirilebilir. Bu konuda her türlü yardıma ve desteğe hazırım. İlçede hayvancılığın karlı bir sistem olabilmesi için yem ve yem bitkileri üretiminin de yapılması gerekir. Yalvaç’ta hayvancılık celepçilik haline gelmiş. Alım-satımdan kar yapılmak isteniyor. Hayvancılık yem ve yem bitkileri üretimi ile bir bütün olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Hayvancılığın önündeki başka bir engelin de Miras Hukuku olduğuna dikkat çeken Bayram, 1 kişiye ait arazinin ölümünden sonra 182 sahibinin çıktığını ifade etti. Miras Hukuku’nun mutlaka değiştirilmesi gerektiğini anlatan Bayram, hayvancılık için uygun arazi bulunamamasından yakındı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 11:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?