5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Yalvaç'taki öğrenci yurdu boşaltıldı

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde deprem güçlendirme çalışması yapılan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (İMKB YİBO) binasının güvenli olmadığı anlaşılınca yurt boşaltıldı.

Deprem Yönetmeliği'nin çıktığı 1999 yılından önce yapılan Yalvaç İMKB Kız YİBO’da deprem güçlendirme çalışması yapan Milli Eğitim Müdürlüğü, önemli bir sorunla karşılaştı.

170 kız ortaöğrenim öğrencisinin kaldığı yatılı okul binasının depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi.

Binada güçlendirme çalışmalarına ara verilirken, binanın acilen boşaltılması istendi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi ve Vali Şemsettin Uzun’un da onayıyla Yalvaç İMKB YİBO’daki Yalvaç ve çevresinden gelen kız öğrencilerin İslamköy’de boş kontenjanı olan Hacı Yahya Demirel Yatılı İlköğretim Bölge İlköğretim Okulu’na nakledilmesine karar verildi.

Öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına İslamköy Hacı Yahya Demirel YİBO’da başlayacak. Deprem açısından güvenli olmadığı tespit edilen Yalvaç İMKB YİBO binası için yeni bir proje hazırlanacak. Binanın güçlendirme maliyeti toplam maliyetinin yüzde 40’ını aşarsa İMKB YİBO’nun yıkılıp yeniden yapılması gündeme gelecek.

Geçen ay Atabey İlçesi'ndeki 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun da kolon demirlerinin havada durduğu belirlenmişti.

dha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 15:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?