5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Yangının ardından dram çıktı!

Isparta'da, bir evde çıkan yangının altından ikinci bir trajedi çıktı.

Yangında çocuklarını kurtarmak için ateşe giren babanın alevler sırasında evden çıkan çocuklarından haberi olmadığı anlaşıldı.

Yangında anne ve babasını kaybeden 14 yaşındaki Ferdi İnan ile 16 yaşındaki Pelin İnan yaşadıkları şoku üzerlerinden atamadılar. Evin camından atlayarak kurtulmayı başaran çocuklardan ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Ferdi İnan, yaşadığı kabus dolu geceyi şöyle anlattı:

"Gece saat 05.00 sıralarında uyandığımda her yer dumandı. Evin her yanını ateş sarmıştı. Tek gördüğümüz ateşti. Ablamla ben odamızın kapısını açtığımızda içeri duman girdi. Bizde camı açıp oradan atladık. Babam önce evden çıkmış. Sonra tekrar eve girdi bize seslendi. Bizi ararken evde annem ve babam vefat etmişler. Biz ablamla camdan atlayarak kurtulduk. Babam önce dışarı çıkarak komşulara haber vermiş. Daha sonra annem ve bizi kurtarmak amacıyla yeniden içeri girmiş. Ancak ikisi de çıkamamışlar."

Babasına çok düşkün olan ve babasının ailesi için her şeyi yapabilecek biri olduğunu anlatan Ferdi İnan, şunları söyledi: "Babam beni okuttu büyüttü. O bana her şeyini verdi. O benim için her şeyi yapabilecek bir babaydı. Benim babam dünyanın en iyisi babası. Bizleri ve annemi kurtarmak için her şeyini göze alarak yangının içine girdi."

Çıkan yangında anne ve babasını kaybeden iki kardeşe akrabaları sahip çıktı. Ferdi İnan, "Aile büyüklerimizle görüştükten sonra kimin yanında kalacağımıza karar verilecek" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 20:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?