30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Yasağa uymayanlara ceza

ISPARTA'DA 'SİGARA' DENETİMİ

Isparta İl Tütün Kurulu, yılın ilk 11 ayında 303 kişiye sigara içme, 25 işyerine sigara içilmesine müsaade etme, 9 kişiye de izmariti yere atma nedeniyle ceza uyguladı

Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'un uygulamaya konması ardından Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Türkiye genelinde kapalı alanlarda sigara içme yasağı getirilmesinden sonra harekete geçen Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kafe ve kahveleri denetledi. Zabıta ekipleri, sigara içme yasağı olan yerlerde sigara içerek kanuna aykırı hareket eden vatandaşlara 'Kabahatler Kanunu'nun 39'uncu maddesi uyarınca tutanak düzenleyerek 70 TL para cezası kesti. Denetim yapıldığını gören bazı vatandaşların ise sigara kullanmayı bırakarak paketini zabıta ekiplerine teslim ettiği bildirildi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Süleyman Önal, İl Tütün Kurulumuzun gözetim ve denetiminde yapılan çalışmalar sonucunda 30 Kasım 2010 tarihi itibariyle Isparta'da ferdi olarak kapalı alanlarda yani sigara içilmesi yasak olan yerlerde sigara içen toplam 303 kişiye 70'er TL para cezası uygulandığını bildirdi. Kapalı alanda sigara içilmesine müsaade eden işyerlerine de ceza uygulandığını kaydeden Önal, “Bu şekilde 25 işyerine de para cezası kesilmiştir. Ayrıca, açık havada bile olsa içtiği sigara izmaritini yere atan 9 vatandaşımıza da izmarit cezası kesilmiştir. 2 işyerine ise 18 yaşından küçüklere sigara sattığı için toplam bin 120 TL para cezası uygulanmıştır. Tütün Kurulu 7 gün 24 saat sigara ile mücadelesini sürdürmektedir. Bu konuda son derece uyumlu bir çalışma içindeyiz. Sigara içtiği tespit edilen kişilere veya sigara edilmesine müsaade eden işyerlerine hemen ulaşılıyor ve gereken ceza kesiliyor” dedi.

Sigara içilmesi yasak olan yerlerde sigara içenleri ve işyerinde sigara içilmesine müsaade eden işyerlerini İl Tütün Kurulu'na bildirilmesini isteyen Önal, “Bu konuda 154 Alo Zabıta, 155 Polis İmdat veya 112 Acil Servis telefonundan bizlere ulaşabilirsiniz. Bu numaraları aramak da ücretsizdir. Onun için ihbar etmekten çekinmeyin” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 10:09:05
Güncelleme :7 Aralık 2010 Salı 18:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?