7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Yasaklanan kömürü dağıttılar

GEÇEN 28 Haziran'da, kükürt oranı yüksek kömürlerin tüketimini yasaklayan Isparta Valiliği, hava kirliliğine neden olduğu ve insan sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle yasakladığı kömürlerden 2 bin tonunu fakir ailelere dağıttı.

Yoğun hava kirliliğinin görüldüğü Isparta'da Vali 28 Haziran tarihinde Vali Yardımcısı Bekir Kaya başkanlığında Mahalli Çevre Kurulu toplanırken hava kirliliği konusunu ele aldı. Kurul, kent merkezinde kükürt oranı 1.5 mg/m3'ün (yüzde 1.5) üzerindeki yerli kömürlerin tüketimini yasakladı. Bu karar, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından açıklandı. Bu duyurunun ardından 6 ay geçmeden Isparta Valiliği, Başbakanlık tarafından Kütahya'dan kamyonlarla getirilen ve kükürt oranı 2 mg/m3 (yüzde 2) olan 2 bin ton Tunçbilek kömürü, Isparta Valiliği'ne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca tespit edilen 2 bin fakir aileye teslim edildi.

Isparta Vali Yardımcısı Atilla Durmuş, sözkonusu kömürlerle ilgili 1 hafta önce detaylı laboratuar raporları istediklerini, çalışmanın sonuçlandığını ancak raporları henüz inceleyemediklerini söyledi. Kükürt oranına ilişkin torbaların üzerinde yer alan ‘yüzde 2’ ibaresinin hatırlatılması üzerine Durmuş, “Torbalar öyle hazırlanmış olabilir ama belki içeriği farklıdır. Bu kömürler yardıma muhtaç insanlara ücretsiz dağıtıldığı için belki külfet olmasın diye torbaların değiştirilip yenilerinin yaptırılmasına gerek duyulmamıştır'' dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 11:19:35
Güncelleme :4 Aralık 2007 Salı 11:24:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?