5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Yazıcıoğlu'nun portresini halıya dokudu

Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun portresi, Türkiye'nin tek halı portre sanatçısı Ahmet Aksakal tarafından halıya dokundu. Aksakal, halıyı BBP İl Başkanı Özcan Battal'a teslim etti.

İslami bir kıyı motifinin uygulandığı halıda, Türk Bayrağı, Yazıcıoğlu'nun yarı boydan bir fotoğrafı, BBP amblemi, 'Önce Türkiye, Öncü Türkiye' sloganı ve cezaevi yıllarında yazdığı 'Üşüyorum' adlı şiiri yer alıyor. Model çizimi ve dokumasının 3.5 ayda tamamlandığı halının normal koşullarda yaklaşık bir yılda bitirilebileceğini belirten Ahmet Aksakal, "Yetişmesi için çift vardiye çalışarak, bu kadar kısa sürede tamamladık. Yazıcıoğlu, toplumumuzun, demokrasimizin öznelerinden biri olunca hepimizin sevgilisi olmuştur. Demokrasiyi sevdiğimiz için bütün liderlerimizi severiz" dedi.

BBP İl Başkanı Özcan Battal ise merhum Yazıcıoğlu'nun portresi ve 'Üşüyorum' adlı şiirini halı üzerinde görünce çok duygulandı. BBP İl Başkanı Battal, sesi titreyerek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Söyleyecek kelime bulamıyorum. Ahmet Aksakal'a çalışmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizleri oldukça duygulandırdı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu an farklı duygular içerisindeyim."
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 12:05:45
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 18:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?