5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Yazısöğüt'te şap alarmı!

Isparta merkez Yazısöğüt köyündeki canlı hayvan pazarında geçtiğimiz Ocak ayından bu yana ikinci kez şap hastalığı görüldü.

Tarımdan sorumlu Vali Yardımcısı İzzet Ercan'ın başkanlığında toplanan Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu kararıyla bölge yeniden karantinaya alınarak, hayvan giriş çıkışı yasaklandı.

Köyün giriş yollarına 'Burada şap hastalığı vardır' levhaları asılırken, hasta ve hastalık şüphesi olan hayvanların diğer hayvanlarla temasının önüne geçmek için gerekli tedbirler sağlandı. Hastalığın çıktığı noktaya yakın olması ve bulaşma ihtimali nedeniyle Sav kasabası da hastalık kordonu içerisine alındı.

Tarımdan Sorumlu Vali Yardımcısı İzzet Ercan, hayvan pazarının şu anda kapalı olduğunu ve bölgeye hayvan girişi çıkışının yasaklandığını belirterek, "Son hastalık bitiminden 15 gün sonra karantina uygulaması kaldırılacak ve hayvan girişi çıkışı serbest bırakılacak. Şu anda endişe edecek bir durum yok. Hastalık geriliyor. Gerekli tedbirleri aldık. Kontrollerimiz sürüyor" dedi.

Bir bölgede yılda birkaç defa bu tür hayvan hastalıklarının görülmesinin mümkün olabileceğine dikkat çeken Ercan, "Burada hayvan pazarı var. Dışardan gelmiş bir hayvandan bulaşma ihtimali üzerinde duruyoruz. Bu yıl ikinci kez bu hastalığa rastlanıldı. Bu normal bir durum" diye konuştu.

Bölgede geçtiğimiz Ocak ayında da şap hastalığı görülmesi nedeniyle karantina uygulanmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 11:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?