30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Yeliz Avrupa Şampiyonu oldu

SDÜ ÖĞRENCİSİ KİCKBOKS'TA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri öğrencisi milli sporcu Yeliz Koblay, Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen Kickboks Turnuvası'nda Avrupa Şampiyonu oldu.

Azerbaycan'ın Bakü kentinde 18-24 Ekim tarihlerinde düzenlenen Kickboks Turnuvası'nda Avrupa Şampiyonu olan Yeliz Koblay'a SDÜ Rektörü Metin Lütfi Baydar tarafından hediyeler verildi. Düzenlenen törende konuşan Rektör Metin Lütfi Baydar, 2012 Olimpiyatları'nda SDÜ'lü milli sporcuların üniversitenin adını duyuracaklarını ve SDÜ'yü bir olimpiyat merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, "Milli sporcu olan öğrencilerimizin müsabakalara daha iyi hazırlanmaları için bütün imkanları sağlıyoruz.

SDÜ'yü ve Isparta'yı olimpiyatlara hazırlık merkezi haline getirmek istiyoruz. Burası olimpiyatlara hazırlığın merkez üssü olacak" dedi.

Avrupa Şampiyonu Yeliz Koblay, küçük yaştan bu yana sporla ilgilendiğini belirterek, "Ama kendimi bilimsel anlamda da geliştirmek ve daha başarılı olmak için SDÜ'ye geldim. Milli sporcu olarak üniversite seçimimde çok alternatifim vardı. Ancak ben başarıyı burada yakalayacağımı düşündüğüm için SDÜ'yü seçtim. Başka sporculara da tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Milli sporcuların basına tanıtıldığı törende sporcular ve branşları hakkında da bilgiler verildi. SDÜ'de öğrenim gören milli sporcular şöyle:

Atletizm: Yasin Ceylan, Derya Demiral, Yusuf Altkaya

Triatlon : Emel Yıldırım, Fadime Kaçar

Kayak: Fahriye Esra Başyiğit

Judo: Aslı Polat

Futbol: Alkan Kandemir, Emre Kanağı

Halter: Halit Genç, Mehmet Yılmaz, Emine Çetintürk

Okçuluk: Begünhan Elif Ünsal

Kickboks: Yeliz Koblay

SDÜ ÖĞRENCİSİ KİCKBOKS'TA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 14:17:05
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 16:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?