30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Yeni şebeke için start verildi

YENİ ŞEBEKE İÇİN START VERİLDİ

Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’nde içme suyuna, kanalizasyon karışmasından sonra bini aşkın kişinin rahatsızlanmasına neden olan ishal salgını üzerine belediye, içme suyu şebeke hattının değiştirilmesi için start verdi.

Belediye Başkanı Turgut Soykan, ilçede yeni bir kanalizasyon hattının yapılmasının belediye imkanlarıyla mümkün olmayacağını belirterek, ilçe halkından ve merkezi idareden destek istedi.Başkan Soykan’ın davetiyle Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğünden (ASAT) bir heyet ilçeye gelerek incelemede bulundu. İnşaat Yüksek Mühendisi Bekir Kumbul, Su İletme Şefi İbrahim Palancı, İnşaat Mühendisi İbrahim Memiroğlu ve İnşaat Mühendisi Murat Özpınar ilçenin çeşitli yerlerinden ve su depolarından birçok su numuneleri alarak ilk analiz çalışmalarını yaptı.

Belediye Başkanı Turgut Soykan, ilçenin mevcut altyapısı, yeni kanalizasyon ve şehir içme suyu şebekesi için bir ön çalışma yapıldığını ifade ederek, “Önümüzdeki günlerde teknik heyetin yapacağı çalışmalar sonucunda, Belediye gerekli ödenek arama çalışmaları başlayacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 13:42:04
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 13:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?