5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Yeni yer istediler

Altı Nokta Körler Derneği'nin 65 görme engelli üyesi, asansörü olmayan Kunduracılar Sitesi'nin 4. katına inip çıkmakta zorluk çektiklerini açıkladılar. 

Altı Nokta Körler Derneği Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu dernek binasında gerçekleşti. 65 üyesi bulunan derneğin Genel Kurulu'nda İsmail Er, yeniden başkanlığa seçildi. Kurul'a Dernek Genel Başkanı Fermani Kurtel de katıldı. 

Dernek Şube Başkanı İsmail Er, kongreyi ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Balaman'dan, üyelerinin rahatça gelip gidebilecekleri zemin katta bir yer talebinde bulundu. 

Hastane Caddesi'nde kiraladıkları yerden çıkarıldıklarını belirten Er, “Kunduracılar Sitesi'nde şu anda bulunduğumuz yere taşındık. Ancak şubemizin dördüncü katta bulunması nedeniyle inip çıkmakta zorluk çekiyoruz. Bu nedenle belediyemizden yeni yer tahsis etmesini istiyoruz” diye konuştu. Bir derneğin ayakta kalabilmesi için yerel yönetimlerin desteğinin şart olduğunu dile getiren İsmail Er, “Isparta'da pek çok engelli yaşamakta. Bunların sorunlarını ortaya koymak biz sivil toplum örgütlerinin işi. Biz dertlerimizi anlatacağız ki, yerel yönetimler sorunlarımızı çözebilsin” dedi.

Belediye Başkanı Hasan Balaman ise yer konusunda kendilerine yardım sözü verdi. Belediye'ye ait şu anda gösterebilecekleri mülkiyet olmadığını açıklayan Balaman, “Ticaret Kültür Merkezi'nde sivil toplum kuruluşları için yerlerini ayarladık. Sizin de orada yeriniz var. Ancak 6 ay sonra oraya geçebilirsiniz. Fakat bu zamana kadar size yer bulacağız” dedi. 

Öte yandan Başkan Balaman, dernek üyelerine konuşan saat hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 15:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?