5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

YSK'dan şok karar!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İçişleri Bakanlığı'ndan Isparta'nın Şarkikaraağaç belediye başkanı Mevlüt Özdemir'in görevden alınmasını istedi.

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir'in Yargıtay'da bekleyen mahkumiyet cezasının onanmasının ardından, Yüksek Seçim Kurulu'da 19 Ağustos 2009 tarihinde aldığı kararla sürece ilişkin tartışmaları bitirdi.

Seçimlerden sonra seçilme yeterliliğine ilişkin bir halin oluşması durumunda karar vermeye yetkili mercinin idari birimler olduğuna dikkat çeken YSK, İçişleri Bakanlığı'ndan mahkumiyet cezası kesinleşen Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir'in görevden alınmasını istedi.

Şarkikaraağaç Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin MHP İlçe Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na sunulan dilekçede, Mevlüt Özdemir'in adaylığının ilgili makamların gözden kaçırması nedeniyle kabul edildiği iddia edildi. Bu nedenle MHP, Özdemir'in görevinden düşürülmesinden sonra en çok oyu alan 2. adayın yani adayları Ramazan Kabalak'ın belediye başkanı olmasını talep etti.

YSK'da, MHP İlçe Başkanlığı'nın bu talebini 19 Ağustos 2009 tarihli oturumunda reddetti. Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir de, 5 Ağustos 2009 tarihinde Kurula verdiği dilekçede, hakkında yürütülen davada Yargıtay Üst Kurulu'na karar düzeltme talebinde bulunduğunu kaydederek şikayetin reddini istedi.

YSK, her iki tarafın bu talepleri doğrultusunda Yargıtay 8. Dairesi'nden Mevlüt Özdemir'e ilişkin dosyayı getirtip inceledi. İnceleme sonucu alınan karar
bakanlığa bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 11:56:28
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 12:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?