1
Haziran
2024
Cumartesi
AKSU - ISPARTA

Senato MYO'da toplandı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu toplantılarını ilçelerdeki MYO'larda gerçekleştirmeye devam ediyor.

SDÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu toplantısı Isparta'nın Aksu ilçesindeki Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı. Toplantı öncesinde SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve senato üyeleri Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Özdel, yüksekokul öğrencilerinin ilçeden memnun kalması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Rektör İbicioğlu ise Türkiye'de her geçen gün artan üniversite sayısına karşın öğrenci sayısı düştüğünü kaydederek, “Üniversiteler belli bir noktada öğrenci bulmakta sıkıntılar yaşamaktadır. Bu nedenle SDÜ olarak MYO'larımızı tanıtan girişimlerde bulunduk. Filmler, programlar hazırladık, ulusal kanallara servis ettik, sonuç olarak SDÜ MYO'larında doluluk oranımız yüzde 67'den yüzde 95'e ulaştı. SDÜ olarak amacımız ilçelerimizin güzelliklerini anlatarak, eğitim turizmini bir değer olarak ülkemize kazandırmaktır” diye konuştu.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan MYO'da düzenlenen toplantıya Aksu Kaymakamı İbrahim Özdel, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya ve Aksu halkı da katıldı. Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan MYO Müdürü Doç Dr. Adem Efe yaptığı konuşmada okul hakkında bilgiler verdi.

Rektör İbicioğlu ise eğitime yapılan yatırımların ülke ekonomisine ve bilgi toplumu oluşturmaya sağladığı katkıları anlatarak, “SDÜ olarak, sistematik çalışmanın önemini keşfederek bir güç birliği platformu oluşturduk. Başarı için halkımızla da el ele vererek, üniversite halk bütünleşmesini sağlayarak hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2011 Perşembe 18:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?