23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Eğirdir susuz kaldı

Isparta'nın turizm açısından en önemli ilçelerinden biri olan Eğirdir İlçesi bugün susuz kaldı. Vatandaş Ramazan ayının ilk gününde susuzlukla mücadele etmek zorunda kalırken, ilçeye suyu veren pompalama tesislerinin tekrar ne zaman faaliyete geçeceği belirlenmedi.

Edinilen bilgilere göre, Eğirdir Belediyesi bünyesindeki İçme Suyu Pompalama Kanalizasyon Arıtma ve Pompa Tesisleri'nin Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (TEDAŞ) olan borcu ödeyemediğinden dolayı bugün TEDAŞ yetkilileri tarafından söz konusu tesislerin elektriği kesildi. Tüm ilçeye su verilmesini sağlayan tesislerin elektriğinin kesilmesi, ilçenin susuz kalmasına sebep oldu. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, yaklaşık bir saat önce tesislerin elektriklerinin kesildiğini ve ilçenin susuz yaşamaya mahkum edildiğini kaydetti. TEDAŞ'a 2005 yılında olmak üzere yaklaşık 300 milyar lira borçlarının bulunduğunu söyleyen Başkan Şengöl, TEDAŞ yetkililerine borcu ödeyeceklerini söyleyerek gün istemelerine rağmen bunun kabul edilmediğini ifade etti.

Şu an tüm ilçenin susuz kaldığını ve bu olayın ailelerin tedirgin olmalarına neden olduğunu söyleyen Başkan Şengöl, "Biz dipsiz kuyu değiliz. Alacağımız var ve bunu TEDAŞ yetkililerine ilettik. Söz konusu borcu ödeyeceğimizi ancak, birkaç gün süre verilmesini talep ettik. Talebimiz kabul görmedi. Bugün geldiler ve tesislerimizin elektriğini kestiler. Şu an tüm ilçe susuz kalmış durumda. Bu durum ailelerin tedirgin olmasına, turistik bir belde olan Eğirdir'deki otellerin, turistik tesislerin sıkıntı yaşamasına neden olacak. Zaten halk suyunun birden kesilmesi ile şaşkınlık yaşayacak. Biraz sonra çıkacağız ve halka anlatacağız. Mübarek Ramazan ayından bu yapılmamalıydı" diye konuştu.
TEDAŞ tarafından elektriği kesilen Eğirdir Belediyesi bünyesindeki İçme Suyu Pompalama Kanalizasyon Arıtma ve Pompa Tesisleri'ne tekrar ne zaman elektrik verileceği konusunda bilgi edinilemedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 17:30:03
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 17:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?