4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİRDİR - ISPARTA

Sakıp Sabancı


9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Isparta’nın Eğirdir İlçesi’ne bağlı Akdoğan Köyü’nde ORKÖY Kredisi desteğiyle tesis edilen soğuk hava deposunun ve iş adamı Sakıp Sabancı tarafından yaptırılan Sabancı Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışlarını yapmak üzere dün Isparta’ya geldi.

Sabancı’yla Demirel’i yanyana gören Akdoğan halkı, "Baba-Ağa yan yana" sloganları atarak ikiliyi alkış yağmuruna tuttular. Açılışa Orman Bakanı Nami Çağan da katıldı.
334 milyar liraya mal olan 3 bin ton kapasiteli soğuk hava deposunun açılışında konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yarım asır Türkiye’ye hizmet ettiğini ve bu süre içerisinde çeşitli eserlerin açılışına katıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızın sevincini ve ızdırabını gözlerinden okuyorum. Moralinizi yüksek tutun. Bu devlet buraya gelmiştir ve hizmeti getirmiştir. %53 oy alarak hükümet kurdum. 35 bin köyün 300’ünde elektrik vardı. Bugün elektriği olmayan köy ve mezra yok. Türkiye’de pek çok şey değişti. Bütün bunlar Cumhuriyetin eseri, ama bir rehber gerekiyordu. İşte biz rehberlik yaptık ve hizmeti getirdik" dedi.

Yaptığı konuşmada ünlü iş adamı Sakıp Sabancı’ya da övgüler yağdıran Demirel, Sabancı’nın zenginliğiyle düşmanlığı azalttığını ifade etti ve servetini halkın hizmetine sunduğunu kaydetti.
Sakıp Sabancı ise konuşmasında, sağlıklı olduğunu ve daha çok işler yapacağını anlatarak, soğuk hava deposunun hayırlı olmasını diledi. Sabancı, köy halkının talebi üzerine köye otobüs temin edeceği sözünü verdi.

Demirel, Sabancı ve beraberindekiler daha sonra, Süleyman Demirel Üniversitesi doğu kampusunde Hacı Sabancı Vakfı Başkanı Sakıp Sabancı tarafından yaptırılan, Sabancı Erkek Öğrenci Yurdu’nun açılışına katıldılar. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en önemli sorununun yurt sorunu olduğuna değinen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, okul yaptıran herkesi ve hayırsever iş adamlarını yurt yapmaya davet etti. 288 kişilik yurdun açılışından sonra bina gezildi. Demirel ve Sabancı’ya katkılarından dolayı plaket ve hediyeler sunuldu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar