23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Sorunlar masaya yatırıldı

Şarkikaağaç'ta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Meslek Yüksek Okulu ve esnafın sorunlarının çözümüne yönelik bir toplantı yapıldı.

Şarkikaraağaç Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapılan toplantıya, AK Parti Isparta Milletvekili M. Emin Bilgiç, Şarkikaraağaç Kaymakamı Rıza Dalan, Belediye Başkan Vekili Müracaat Tezcan, Çiçekpınar Belediye Başkanı Bayram Aydemir, Çarıksaraylar Belediye Başkanı Halil Toprak, Şarkikaraağaç SDÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Musa Koçar, öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri, il genel meclis üyeleri katıldı.

SDÜ Meslek Yüksek Okulu ve esnafın sorunları için bilgi alışverişlerinde bulunulan toplantıda, sivil toplum örgütlerinin ortak katılımı ile acil çözüm heyeti oluşturulması ve üniversiteye yardım kampanyası düzenlenmesi kararlaştırıldı. SDÜ Meslek Yüksek Okulu'nun kapasitesini artırması sebebiyle yeni gelen öğrencilerin barınma problemi olacağını düşünülerek, Şarkikaraağaç Belediyesi'ne ait Kızıldağ Milli Parkı'nda bulunan evlerin, Sulama Birliği'ne ait misafirhane ile Veterinerlik binasında bulunan yatakhanedeki ranza ve demirbaşların kullanılmasına karar verildi.

Toplantıda ayrıca, İlçe Müftülüğü organizesinde camilerde Cuma hutbesinde yardım kampanyası ve üniversite öğrencilerinin sosyal-kültürel durumlarının işlenmesi, esnaf ve halktan çözüm heyeti öncülüğünde yardım kampanyası başlatılması, üniversite rektörlüğünden ödenek tahsisi girişiminde bulunulması, kampanya boyunca şehir merkezinde yer bulunmasına kararı alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 14:46:23
Güncelleme :8 Ekim 2005 Cumartesi 12:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?