16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Hava kirliliğiyle yoğun mücadele

Yalvaç İlçe Belediyesi, hava kirliliğinin önlenmesi konusunda denetimlerini sürdürüyor.

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün hava kirliliği kontrolü hakkındaki genelgesiyle Yalvaç İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararlarına uyulmasının sağlandığı, söz konusu uyarılara riayet etmeyen kişi ve kuruluşların ağır para cezası ile cezalandırıldığı belirtildi.

Yapılan çalışmalarda zabıta ekiplerinin, öncelikle ilçeye giren kömürlere sıkı bir denetim uyguladığı, her türlü açıkta satılan ve kükürt oranları yasal değerlerin üzerinde olan paketlenmiş kömürlerin ilçeye girişine izin vermediği kaydedildi. İlçe girişlerinde yapılan denetimlerin dışında işyeri ve konutlarda da denetim yapan zabıta ekiplerinin, standartlara uymayan kömürlere el koyduğu, başta tabakhane, konfeksiyon ve sanayi sitesi esnafı olmak üzere tüm esnafı, sobalarda deri artığı, kumaş artığı, araç lastiği, yanık yağ ve benzeri petrol ürünleri yakılmaması konusunda uyardığı ifade edildi.

Yalvaç Belediye Başkanı Yalçın Bulgurcu, kış aylarında meydana gelen hava kirliliğinin insan sağlığı için son derece tehlikeli olduğunu belirterek hava kirliliğinden öncelikle yaşlı ve çocukların etkilendiğinin altını çizdi. Bulgurcu, "Hava kirliliğinin önlenebilmesi için ev ve işyerlerinde, izin verilen yakıtlar dışında imalat atıkları hava kirliliğini artıran maddelerin yakılmaması, halk sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir. Bu yakıtları yakmak kesinlikle yasaktır. Bu nedenle yapılan denetimler esnasında yasaklara uymayan kişi ve kuruluşlar hakkında takibat başlatılarak cezai işlemler uygulanacaktır. Halkımızın her zamanki gibi duyarlı davranarak uyarılara riayet edeceğini düşünüyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 13:13:21
Güncelleme :21 Ekim 2005 Cuma 13:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?