18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Eczacılar reçete bedeli istiyor

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra eczanelerin SSK'lı hastalara verdiği 2004 yılına ait reçete bedellerini alamadıklarını belirten Yalvaç'taki eczacılar, dayanacak sabır ve güçlerinin kalmadığını belirttiler.

SSK'lı hastaların Türkiye'nin her yerinde reçete karşılığı ilaçlarını alırken Yalvaç İlçesi'nde alamamaları ve mağdur olmalarından ilçe eczacıları olarak sorumlu olmadıklarının altını çizen eczacılar, 27 Ağustos 2005 tarihinden itibaren SSK'lı hastaların reçetelerini karşılamaya devam etmeyeceklerini belirtti.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan 15. Bölge Isparta Burdur Eczacı Odası Yalvaç İlçe Temsilcisi Süleyman Sever, Yalvaç İlçesi'ndeki eczacıların konunun çözümü için yetkililerle yaptıkları görüşmelerin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Sever, "Eczanelerimizin SSK'lı hastalara vermiş olduğu 2004 yılına ait reçete bedelleri, Sayın Başbakan'ın ödeyiniz emrine ve aradan 1 yıllık süre geçmesine rağmen bugüne kadar ödenmemiştir. Bu konunun çözümü için Yalvaç'taki eczacıların yetkili makamlarla yaptığı görüşmeler sonuçsuz kalmıştır. İlçemizdeki eczacıların sabrı ve dayanacak gücü kalmamıştır. Bu nedenle 27 Ağustos 2005 tarihinden itibaren SSK'lı hastaların reçetelerini karşılamaya devam edemeyeceğiz. SSK'lı hastalarımız Türkiye'nin her yerinde reçete karşılığı ilaçlarını alırken, ilçemizde alamaması ve mağdur olmalarından biz ilçe eczacıları olarak sorumlu değiliz" dedi.

Bugüne kadar ödenmeyen reçete adedinin 110 bin adet olduğunu açıklayan 15. Bölge Isparta Burdur Eczacı Odası Yalvaç İlçe Temsilcisi Süleyman Sever, bunun tutarının ise 2 trilyon lira olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 16:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?