19
Mayıs
2024
Pazar
YENİŞARBADEMLİ - ISPARTA

Baykal 21 pare top atışıyla karşılandı

CHP lideri Baykal Isparta'dan hükümete yüklendi: Bunlar gemiye yükü atmışlar ve bizi de gemiye çağırıyorlar. Ben, hangi limana demir atacağını bilmediğim gemiye binmem.

 

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘Kürt açılımı’ konusunda AKP ile DTP'nin aynı gemide olduğunu söyleyerek, “Bize de diyorlar ki ‘Siz de gelin’ Hayır arkadaşım bizim orada yerimiz yok. Bunlar gemiye yükü atmışlar ve bizi de gemiye çağırıyorlar. Ben hangi limana demir atacağını bilmediğim gemiye binmem” dedi.

Baykal, Isparta'nın Yenişar Bademli İlçesi'nde düzenlenen Pınargözü Kültür Şenlikleri'ne katıldı. Yenişar Bademli'nin 55 yıllık tarihinde ilk kez CHP'nin belediye başkanlığını kazanması nedeniyle bu yıl düzenlenen Pınargözü Kültür Şenlikleri'ne, katılan CHP Genel Başkanı Baykal, Antalya Havalimanı'ndan helikopter ile 1250 rakımdaki şenlik alanına geldi. Deniz Baykal'a, Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Olcay, CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın eşlik etti.

Şenlik alanına helikopterle gelen Baykal'ı, Vali Yardımcısı Niyazi Can, Kaymakam Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Konya Milletvekili Atilla Kart, Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan ve çok sayıda kişi karşıladı.

21 PARE TOP ATIŞI

Şenlik alanında Deniz Baykal için 21 pare top atışı yapılırken, CHP Lideri kendisi için kurban edilecek 4 koçun kesilmesine izin vermedi. Yoğun bir kalabalığın bulunduğu alanda Deniz Baykal, belediyeye ait kıl çadırda yöresel yemeklerden tattı. Baykal çadıra girdiği sırada jandarma ve belediye görevlileri basın mensuplarının fotoğraf çekmesini engellemeye çalıştı. Bu sırada yaşanan arbedede bazı mensupları tartaklandı. Deniz Baykal, bunun üzerine görevlilere, “Vatandaşa nazik davranın” uyarısında bulundu.

BİZİM ORADA YERİMİZ YOK

Daha sonra şenlik alanına toplanan yaklaşık 2 bin 500 kişiye hitap eden Baykal, hükümeti ‘Kürt açılımı’yla ilgili eleştirerek şunları söyledi:
“Türkiye'de terör işi ayrıdır, milli birliğimiz ayrıdır. Bu milletin kardeşliğini bölmeye çalışan, eline silah alan herkesle bu ülke mücadele etmeye devam edecektir. 25 yıldır mücadele ediyoruz, sadece Yenişar Bademli'de 122 şehit verildi. Bu şehitlerimiz boşuna mı öldüler? Şimdi iktidar ‘DTP ile bu işi çözeceğiz’ diyor. DTP ise ‘Bu işi Apo'yla çözeceğiz’ diyor. Bize de diyorlar ki ‘Siz de gelin’. Hayır arkadaşım, bizim orada yerimiz yok. Bunlar gemiye yükü atmışlar ve bizi de gemiye çağırıyorlar. Ben, hangi limana demir atacağını bilmediğim gemiye binmem. Onun bunun hazırladığı gemilere yerleşemeyiz. Bizim gemimiz büyük yolculukların gemisi, kimsenin bu ülkeyi bölmesine müsaade etmeyeceğiz.” (dha)

 

Radikal
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 19:17:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?