6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Başkan'dan güzel haber

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, suda yüzde 15 ile 30 oranında indirime gidileceğini söyledi. 

Kentte görev yapan gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Poyraz, Türkiye'nin en ucuz suyunun Kahramanmaraş'ta tüketildiğini belirterek, "Vatandaşlarımız aynı zamanda Andırın İlçesi'nden getirdiğimiz kaynak suyunu tüketiyor. Bu, hiçbir ile nasip olmayan bir durum. Bu yıl aynı zamanda suda indirime de gideceğiz. 

Okullarda yüzde 30, iş yerlerinde yüzde 20 ve konutlarda yüzde 15 indirim yapıyoruz. Ayrıca öteden beri su faturalarını gününde ödeyen abonelerden de yüzde 10 indirim uygulamamız devam ediyor" dedi.
Kahramanmaraş'ın en büyük sorununun atık su arıtma ve çöp depolama olduğunu vurgulayan Poyraz, şöyle konuştu:
"Arıtma ile ilgili projeyi İller Bankası ile birlikte yürütüyoruz. 
Projenin yer teslimini yaptık. Yaklaşık 20 milyon dolara mal olacak olan proje ile özellikle Sır Barajı'nda yaşanacak kirlilik ortadan kalkmış olacak. Diğer yandan çöp depolama alanı olarak belirlediğimiz, ancak çevre köyler tarafından mahkemeye verilen alan için bilirkişi raporu bizim için olumlu çıktı. Mahkemenin vereceği kararın ardından 2 ay gibi bir süre sonra ihaleye çıkacağız. Bu proje de yaklaşık 5 milyon Euro'ya mal olacak." 

Alt yapı sorununa büyük önem verdiklerini anlatan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, 2007 yılı içerisinde şehre 3 tane alt geçit yapmayı planladıklarını ifade etti. Şehrin haritasını da çıkarttıklarını kaydeden Poyraz, "Bu Kahramanmaraş'ta bir ilk. 2.5 milyon YTL'ye mal olan bu projeyi İller Bankası bedelsiz yaptı. Kentin 1/1000'lik haritalarını çıkarttık. Özellikle gecekondu ile mücadelede bize büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 09:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?