6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Eğitim-Bir-Sen, YÖK ve Eğitim-Sen'i kınadı

Kahramanmaraş Eğitim-Bir-Sen Başkanı Hacı Datlı, meslek liselerine açık liseye geçme imkanı sağlayan yönetmeliği mahkemeye veren YÖK ve Eğitim-Sen'i kınadı. Şube Başkanı Hacı Datlı, yaptığı açıklamada, mahkemeye gösterilen "laiklik ilkesine ve YÖK'ün yetkilerine müdahale" gerekçesinin gülünç olduğunu kaydetti.

YÖK'ün yasa ve yargı yetkilerini kullanmak istediğine dikkat çeken Datlı, şunları söyledi: "YÖK, kendini hükümetin yerine koyma hevesindedir. Hatta Rektör Yücel Aşkın davasında olduğu gibi yasama ve yargı yetkilerini de kullanmak istiyor. Görülüyor ki hak, hukuk, adalet, fırsat eşitliği asla YÖK yöneticilerinin umurunda değil."

Bağımsız yargıya güvendiklerini dile getiren Datlı, "YÖK'ün açtığı davanın mesnetsiz ve karşılıksız kalacağına inanıyoruz. Bu konuda YÖK'le aynı düşüncede olan Eğitim-Sen'i de kınıyor ve ciddiyete davet ediyoruz. Siz kalkıp eşitlikten ve anadilde eğitimden bahsedeceksiniz, sonra da meslek liselilere üniversitenin yolunu açacak yönetmeliği mahkemeye vereceksiniz. Bu iki yüzlülük değil de nedir?"şeklinde konuştu.

Ayrıca Datlı, yöneltmeliğin katsayı zulmünü sona erdirmediğini, sadece geçici bir rahatlama sağladığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 10:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?