5
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

İlköğretim öğrencilerinden giysi yardımı

K.Maraş Özel Ali Kenger İlköğretim Okulu organize ettiği yardım kampanyası ile bayram öncesinde ihtiyaç sahibi 60 aileye giysi yardımı yaptı.

Okul Müdürü Murat Alçı, bayramların yardımlaşma adına bulunmaz bir fırsat olduğunu vurguladı. Alçı, "Bayramlar toplumdaki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın perçinlenmesi, kuvvetlendirilmesi adına eşi bulunmaz bir fırsattır. Toplumun gelir seviyeleri arasındaki farkın en az hissedilmesi gereken anlardır. Zengin ile fakir arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi için iyi değerlendirilmesi gerekir. Yardımlaşma insanda cömertlik duygusunun gelişmesini sağlıyor." şeklinde konuştu.

Yardım kampanyasına büyük teveccüh olduğuna dikkat çeken Alçı, şöyle devam etti; "Bu düşünceler içerisinde Okul Aile Birliği ve okulumuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kulübü ile yardım kampanyası düzenledik. Beklenenin üzerinde bir teveccüh ile kampanyamızı tamamladık. Katkıda bulunan her bir öğrencimi, velisini ve diğer katılımcıları kutluyorum. Okul Aile Birliği Başkanımız Hülya Çekici Hanımefendiye çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Hülya Çekici, yardımlaşmanın güzel bir duygu olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Yardımlaşmak güzel bir duygu. İnsanların yüzlerindeki o gülümsemeyi, gözlerinin içinin gülmesini görmek insana mutlulukların en güzelini veriyor. Çocuklarımıza hep yardımlaşmaktan bahsediyoruz. Zorda kalana yardım etmek, fakiri gözetmek, derdi olana derman olmayı öğütlüyoruz. Yardım faaliyetler ile çocuklarımıza yardım nasihatinden de öteye giderek olayın bizzat içine girmelerini sağlıyoruz." diye konuştu.

Yardım kampanyasına katılan öğrenciler ise insanlara faydalı olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 14:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?