6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Kahramanmaraş'ta orman yangınları

Kahramanmaraş'ta son 10 yılda çıkan 307 orman yangınında, toplam 400 hektar ormanlık alanın tahrip olduğu bildirildi.

Orman Bölge Müdürü Celal Yılmaz, yaz mevsiminin yaklaşması nedeniyle olası yangın olaylarına karşı vatandaşların daha duyarlı ve dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Kahramanmaraş'ın 505 bin 822 hektar ormanlık alana sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu oranın Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduğuna dikkat çekti. Orman yangınlarıyla mücadelede son yıllarda önemli mesafe aldıklarını kaydeden Yılmaz, "Sadece bizim ekiplerin müdahalesi maalesef yeterli olmuyor. Yangına ilk müdahale çok önemli. Duyarlı ve sorumlu vatandaşlarımızın dikkati yadsınamaz bir gerçek" dedi.

Kahramanmaraş'ta son 10 yılda 307 orman yangını çıktığına işaret eden Yılmaz, bu yangınlarda 400 hektarlık orman alanının zarar gördüğünü söyledi. Orman yangınlarıyla mücadelede Alo 177 hattının büyük faydası olduğuna işaret eden Yılmaz, "Kahramanmaraş'ta 23 ilk müdahale ekibi, 27 gözetleme kulesi, 25 arazöz, 5 dozer, 4 greyder, 350 civarında mevsimlik yangın işçisi yangın mevsimi boyunca her an göreve hazır vaziyette bulunmaktadır. Bunun yanında orman köylüleri ile sürekli toplantı düzenleyerek ormanların faydaları ve orman suçlarının önlenmesi konusunda eğitici bilgiler veriyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 17:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?