6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Naile öğretmene gözyaşı

Hentbol turnuvasından dönerken öğrencileriyle birlikte geçirdiği kazada yaralanan öğretmen Naile Karpınar, 8 gündür yaşam mücadelesi verdiği hastanede hayatını kaybetti.

Tedavi gördüğü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi'nde gece hayatını kaybeden Naile Karpınar (43) için görev yaptığı Ticaret Meslek Lisesi'nde tören düzenlendi. Karpınar'ın, Türk Bayrağı'na sarılı tabutu okul bahçesine getirildiğinde öğrenciler, öğretmen arkadaşları ve akrabaları göz yaşına boğuldu.

Saygı duruşunun ardından 23 yıllık meslek dersleri öğretmeni Naile Karpınar'ın öz geçmişi okundu. Daha sonra Edebiyat Öğretmeni Ahmet Yüzeroğlu, Naile öğretmen için yazdığı şiiri okudu. Yüzeroğlu, şiirini okurken öğrenciler ve öğretmen arkadaşları göz yaşlarına hakim olmadı.

Naile Karpınar'ın cenaze törenine, Vali İlhan Atış, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Milli Eğitim Müdürü Sebahatten Akgül, öğretmenler, öğrenciler ve akrabaları katıldı. Öğrenciler burada, öğretmenlerinin tabutunu kırmızı beyaz karanfillerle süsledi. Karpınar'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Elbistan İlçesi'ne gönderildi.
8 gün önce Elazığ'da düzenlenen Hentbol Turnuvası'na katılan Kahramanmaraş Ticaret Meslek Lisesi Bayan Hentbol Takımı'nın bulunduğu minibüs, Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde devrilmiş kazada 3'ü öğretmen 10'u öğrenci toplam 13 kişi yaralanmıştı. Kazadan sonra Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan 15 yaşındaki Ümmihani Bozkurt adlı öğrenci de hayatını kaybetmişti.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 17:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?