6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Sivil toplum örgütleri, Elbistan'da fakülte istiyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, Elbistan'da fakülte açılmasını istiyor.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy, "İlçemiz nüfus olarak birçok ilden daha büyüktür. En az bir fakültenin açılması gerekir." dedi.

Elbistan Meslek Yüksek Okul binasının, bir fakültenin eğitimini devam ettirmesi için uygun olduğunu vurgulayan Paksoy, "Fakültenin açılması için girişimlerimiz devam ediyor. Bu girişimler artarak devam edecek. Şubata kadar sözünü alabilirsek, en az iki bölüm açacak imkanlarımız vardır. İlk etapta 100 öğrenci gelir. Sonra bu rakam 400 - 500 öğrenciyi bulur. Bu da Elbistan eğitimine ve ekonomisine büyük katkı sağlar." diye konuştu.

Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Arslan ise, nüfusu ve yüzölçümü birçok ilden daha büyük olan Elbistan'da açılacak bir fakültenin ekonomik ve sosyal yönden katkı sağlayacağını söyledi. Arslan, çalışmalarının devam ettiğini, mevcut olan Meslek Yüksek Okulu'nun yanında bir fakültenin açılmasının Elbistanlı iş adamlarının en büyük hedefi olduğunu söyledi.

Dernek olarak daha önce Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörünü ziyaret ettiklerini kaydeden Arslan, "Ziyaretimiz oldukça verimli geçti. Rektörümüzle Elbistan Meslek Yüksek Okulu binası ve yurt binasının bir fakülteyi kaldırabileceğini ve buranın fakülteye çevrilmesi konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Rektörümüzde Elbistan'ın önemli bir yer olduğunu, alt yapısının hazırlanması durumunda Elbistan'a bir fakülte açılabileceğini söylemişti. Ama daha bir sonuç alamadık." dedi.

Arslan, bu konuda gerekli girişimlerinin devam ettiğini vurgulayarak, "Bu çalışmalarımıza diğer sivil toplum örgütlerinin de destek vermesini bekliyoruz. Bu konuda tek vücut olacağız. Çünkü, birlikte hareket ettiğimiz taktirde sorunları çözer, Elbistan'a daha fazla hizmet etmiş oluruz." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 12:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?