6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı. 

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Belediye Başkan Vekili Nedim Tepebaşı ve diğer kamu kuruluşlarının Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından Şehitlik'e geçilerek şehitlerin kabri başında dua edildi. 

Subay Orduevi General Salonu'nda mülki erkanın tebriklerinin kabulünün ardından Trabzon Caddesi'ndeki tören alanına geçildi. Vali Atış, Tuğgeneral Ocak ve Başkan Vekili Tepebaşı, askeri birlikleri ve halkı selamlayarak, halkın bayramını kutladı. 

Törende bir konuşma yapan Kurmay Binbaşı Alican Erkenekoğlu, 30 Ağustos'un bağımsızlık hedefine kilitlenmiş bir ulusun azmini ifade ettiğini söyledi. Bu zaferle tarihte yeni bir sayfa açıldığını vurgulayan Erkenekoğlu, 30 Ağustos Zaferi'nin dünyada unutulmayacak eserler arasında yerini aldığını belirtti. Erkenekoğlu, "Bu zafer ezilen milletlerin bağımsızlığı için eşsiz bir kaynak olmuştur. Türk milleti, halkına zulmeden düşmanı Anadolu'nun sinesinde boğmuştur" dedi. 

Törende kahramanlık şiirleri okundu, Zafer Kupası Yüzme ve Atletizm Yarışmaları'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Tören, resmi geçitle sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 13:49:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?