6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

2 bin 810 YTL'lik sahte para ele geçirildi

İstanbul'dan bir kargo şirketi aracılığıyla gönderilen ve içerisinde 2 bin 810 YTL tutarında sahte para bulunan paket, Kahramanmaraş'ta alıcısına teslim edilirken ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İstanbul'da paket içerisine konulan sahte paranın Kahramanmaraş'a gönderileceği ve burada piyasaya sürüleceği duyumunu aldı. Yapılan operasyonda, kargo şirketine giderek paketi teslim almak isteyen Mustafa A. ve Osman D. emniyet güçleri tarafından suçüstü yakalandı. Yapılan incelemede, paket içerisinde sahte 50 ve 20 YTL olmak üzere 2 bin 810 YTL tutarında sahte para ele geçirildi. Şüpheliler Mustafa A. ve Osman D. emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, vatandaşları dolandırmak suretiyle haksız kazanç sağlayan bu tip insanları yüce adalete teslim etmeye devam edeceklerini söyledi. Sahte para konusunda vatandaşların biraz daha duyarlı ve uyanık olmasını isteyen Çelikbilek, "Vatandaşlarımızdan biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Çünkü sahte ve gerçek parayı elimize aldığımız zaman sesinden dahi hangisinin sahte, hangisinin gerçek olduğunu rahatça anlayabiliyoruz. Bundan dolayıdır ki özellikle vatandaşların şüphelendikleri durumda derhal emniyet güçlerini aramalarını bekliyoruz" dedi.

Kargo şirketlerinin bu amaçla kullanıldığına dikkat çeken Çelikbilek, "Ne yaparlarsa yapsınlar, bu tip insanlar enselerinde bizi göreceklerdir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 16:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?