6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Belediye Başkanı'na tutuklama

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'ne bağlı Izgın Belediye Başkanı Seydi Ahmet Aslan'nın da aralarında bulunduğu toplam 8 kişi getirildikleri Malatya'da 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak', 'Tarihi Eser Kaçakçılığı ve Ticareti Yapmak' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 aydan beri yürüttükleri Lahit kod adlı operasyonu kapsamında 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak', 'Tarihi Eser Kaçakçılığı ve Ticaretini Yapmak' iddiasıyla 25 Mayıs 2006 günü Malatya'da yakalanan ancak çıdatıldıkları adli makamlarca serbest bırakılan Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi Izgın Belde Belediye Başkanı Seydi Ahmet Aslan ve olayla ilgili 7 kişi Cumhuriyet Savcısı'nın mahkemeye yaptığı itiraz üzerine yakalanarak tekrar adliyeye çıkartıldı. Belediye Başkanı Aslan ve 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen 24 Mayıs günü yapılan operasyonda Izgın Belde Belediye Başkanı Seydi Ahmet Aslan ve beraberindeki 5 kişinin de içinde bulunduğu 46 EC 101 resmi plakalı makam aracında yapılan aramada, 4 adet taş mühür, 193 adet Ortaçağ, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait müzelik sikke, 33 adet çeşitli haç, 5 adet bileklik, 1 adet mermer kama, 1 adet gözyaşı şişesi ve 22 adet yüzük ele geçirildi. Araçta bir adet de ruhsatsız Glock marka tabanca ele geçirilmişti.

Operasyon kapsamında Belediye Başkanı Seydi Ahmet Arslan ve beraberindeki Raif Özdemir, Farik İdev, Samet Horoz, Rüştü Yücel, Mehmet Şahin, Taşar Aktaş ve Şuayıp Gazioğlu adlı zanlılar, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak' ve 'Tarihi Eser Kaçakçılığı ve Ticaretini Yapmak' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.



.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2006 Cumartesi 17:33:22
Güncelleme :27 Mayıs 2006 Cumartesi 17:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?