6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Cezaevi Müdürü'ne dava

İstanbul Ümraniye Kapalı Cezaevi Müdürü Abdülkadir Öztüfekçi hakkında, Kahramanmaraş Cezaevi Müdürlüğü döneminde sahte belge düzenleyerek menfaat temin ettiği ve görevini kötüye kullandığı iddiasıyla dava açıldı. 

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, gelen ihbar mektubu üzerine Abdülkadir Öztüfekçi hakkında araştırma başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Mart 2004 ve 18 Ekim 2005 tarihleri arasını kapsayan araştırma sonucunda Öztüfekçi hakkında, "Zincirleme biçimde resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanmak, Orman Kanunu'na ve Dernekler Kanunu'na muhalefet" gibi 4 ayrı suçtan Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Halen Ümraniye Kapalı Cezaevi Müdürlüğü görevini yürüten Öztüfekçi'nin, eşi Emine Tüfekçi'nin Kahramanmaraş Ticaret Borsası'nda ücretli ve sigortalı olarak çalıştığı halde eşinin çalışmadığını beyan edip gerçeğe aykırı belge düzenleyerek eş yardımı aldığı, rahatsızlanan oğlu Furkan Öztüfekçi'yi tedavi için Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne adliye ve Cezaevi Spor Kulübü Derneği'ne ait araçla götürmesine rağmen gerçeğe aykırı belge düzenleyerek yolluk aldığı, Pazarcık İlçesi'nde adam öldürmekten tutuklu bulunan Erol U'yu güvenlik zafiyeti doğuracağını bilmesine rağmen cezaevi idare çay ocağında çalıştırdığı, bu tutukluyla yakınlık tesis edip kendisi dışarı çıktığında makam odasının anahtarını verip telefonlarına baktırdığı, cezaevinde 3 ayrı bayan koğuşu bulunmasına rağmen bayan hükümlüler Leyla K, Saniye D. ve Sevda Ç. isimli bayan hükümlülere özel muamelede bulunup ayrı ve farklı bir oda tahsis ederek hükümlüler ve personel arasında huzursuzluğa neden olup, eşitlik ve tarafsızlık ilkelerini zedelediği, cezaevinin iş yurdunda 7 adet çeşitli büyüklüklerde oyma ceviz sandık ve mücevher kutusu yaptırdığı, cezaevi içerisinde spor kompleksinin yapımı sırasında işçilere hükümlü ve personel iaşesi olan yemekten verip kurum malını korumak yerine bunu yapmayarak görevini kötüye kullandığı, Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü'nün Suçatı Deposu'ndan 3 adet çam tomruğu alıp bunların bir kısmını cezaevinde kullanırken bir kısmını tayini çıktığında evine götürerek Orman Kanunu'na muhalefet ettiği iddia ediliyor. 

Savcı, Cezaevi Müdürü Abdülkadir Öztüfekçi'nin TCK 339/1, TCK 204/2, TCK 43-53 5253 sayılı Dernekler Kanunu'nun 32/f, 6831 sayılı yasanının 108/1 maddelerine göre yargılanarak cezalandırılmasını istedi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 18:41:36
Güncelleme :21 Haziran 2006 Çarşamba 18:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet yorulmaz IP: 88.253.16.xxx Tarih : 23.04.2008 13:14:54

bu tur sacma seyler yuzenden insanları uğraştırıyorlar ama emıım kı hak yerını bulacak mudur beyın sucsuz oldugu anlasılcak.İşte cekemeyen bazı aşağılık kompleksi içindekı gerı zekalı ınsanların asılsız sebeplerden dolayı dava edilmesi dava edenlerı gulunc duruma dusuruyor.Ama emınım kı adelet yerını bulacak ve ve dava edenler bu durumlara dusecek ve o zaman onları gorecegız..Mudurum sen rahat ol altın gıbı bır adamsın