6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Cuma çıkışı bomba paniği

Kahramanmaraş'ta, Cuma namazı sırasında cami penceresine bırakılan şüpheli cisim, polisi alarma geçirdi. Yaklaşık 3 bin kişinin Cuma namazı kıldığı caminin etrafında toplanan vatandaşlar, bomba imha uzmanının çalışmalarını heyecanla izledi.

Olay, tarihi Ulu Camii'nde meydana geldi. Caminin Atatürk Bulvarı'na bakan kısmındaki pencerede şüpheli bir cisim bulunduğu ihbarı polisi alarma geçirdi. Etrafı güvenlik kordonuna alan polis, yolu da trafiğe kapattı. Daha sonra olay yerine gelen bomba imha uzmanı, özel elbiseni giyerek pencere kenarındaki top şeklindeki şüpheli cisme müdahale etti. Yapılan incelemede, pencere kenarındaki kırmızı top şeklindeki şüpheli cismin antenli radyo olduğu anlaşıldı.

Polis etrafta güvenlik önlemi alırken, cami içerisinde bulunan vatandaşlar da hiçbir şeyden habersiz ibadetlerini yerine getirdi. Şüpheli cismin radyo olduğunun anlaşılması üzerine, çevrede bulunan vatandaşlar da rahat bir nefes aldı. Cuma namazına gidemeyenler de ibadetlerini yerine getirmek için camiye akın etti.

.
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 17:18:58
Güncelleme :3 Mart 2006 Cuma 17:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?