6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

'Kilit' operasyonu

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği "Kilit" adı verilen operasyonda, bankamatik ve kasa hırsızlığı yapan 11 kişilik çete çökertildi. "Baykuş" adlı çetenin, son 1 yılda ev, iş yeri ve bankamatiklerden 2 milyon YTL çaldıkları belirlendi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 aylık teknik çalışma sonucunda bankamatik ve kasa hırsızlığını gerçekleştiren çete elemanlarına ulaştı. Asayiş Şube ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin birlikte gerçekleştirdiği "Kilit" adı verilen operasyonda; Ali Y., Mehmet A., Mehmet İrfan G., Mehmet D., Özdemir K., Mehmet K., Fatih K., İbrahim T. ve Veysi K. kasa hırsızlığı, gasp ve soygunda kullandıkları aletlerle birlikte yakalandı. Yakalanan şahıslardan İbrahim T. ve Veysi K.'nın çetenin keşif görevini yaptıkları belirlenirken, "Baykuş" çetesinin lideri Abdulkadir M. ile yardımcısı Nusret C.'nin kısa süre önce Sivas'ta bir bankamatik kasasını soyarken suçüstü yakalandığı ve halen cezaevinde bulunduğu tespit edildi. Gasp, iş yerinden kasa hırsızlığı, bankamatik kasası hırsızlığı gibi suçlardan birden çok sabıkası olan çete elemanlarının, soydukları iş yerlerinin bekçilerini ilaçlı baklava yedirmek veya bayıltıcı sprey kullanmak suretiyle etkisiz hale getirdikleri belirlendi.

Son 1 yılda ev, iş yeri ve bankamatiklerden 2 milyon YTL çalan çetenin, iş yeri ve bankamatiklere önceden keşif ekibi gönderdikleri, keşif elemanlarının hazırladığı rapor doğrultusunda hareket ettikleri tespit edilirken, çete elemanlarının, Ocak ayında Kahramanmaraş'ta Ziraat Bankası Merkez Şubesi'ni soymak için keşif çalışması yaptıkları, ancak kasaların bodrum katta olması ve alarm sisteminin detaylı olmasından dolayı soygundan vazgeçtikleri ortaya çıktı.

Zanlılardan Ali Y.'nin Gaziantep'te çilingirlik yaptığı belirtilirken, çetenin Gaziantep'te 2 ayrı gasp, ev ve iş yerinden kasa kırsızlığı, Mardin Kızıltepe'de gasp, Kahramanmaraş'ta kuyumcudan 7.5 kilo altın hırsızlığı, Kahramanmaraş'ta Vakıfbank'a ait bankamatik kasasından 120 bin YTL çalınması, Mersin'de bankamatik kasası hırsızlığı, Elazığ'da bankamatik kasası hırsızlığı, Sivas'ta bankamatik kasası hırsızlığı, Iğdır'da evden kasa hırsızlığı, Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde Ziraat Bankası duvarını delerek kasanın çalınması olaylarını gerçekleştirdiği tespit edildi.

Operasyonla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, teknik ekibin yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü çalışma sonucunda çete elemanlarına ulaştıklarını belirterek, şahısların Gaziantep'te ele geçirildiğini kaydetti. İş yerlerinde alarm ve kamera bulunmamasının hırsızların iştahını kabarttığını ifade eden Çelikbilek, vatandaşların canının yanmaması için operasyonların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 16:02:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?