6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Küçük Mustafa'nın acı sonu

Kahramanmaraş'ta, patlayan içme suyu şebekesinin tamiri için açılan 2 metrelik çukura giren 11 yaşındaki çocuk, boğuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 16.30 sularında Doğukent Mahallesi'nde meydana geldi. Okul arkadaşı Samet Acaboğa (12) ile birlikte yolda yürüyen 11 yaşındaki Hacı Mustafa Akarsu, belediyenin patlayan içme suyunu tamir için açtığı çukurun bulunduğu yere geldi. Bir süre arkadaşı ile birlikte sohbet eden Akarsu, daha sonra üzerindeki kıyafetleri çıkararak suya girmek istedi. Arkadaşının uyarısına aldırmayan Hacı Mustafa Akarsu, yaklaşık 2 metrelik çukura girdi. Bir anda dengesini kaybeden çocuk, arkadaşından yardım istedi. Akarsu, daha sonra gözden kayboldu. Ne olduğunu anlayamayan Samet Acaboğa, yola çıkarak çevrede bulunan vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşların 155'i araması üzerine olay yerine polis gönderildi. Suyun derin olmasından dolayı itfaiye de çağrılırken, suyu boşaltmak için vidanjör istendi. Bu sırada çevrede bulunan bir kişi suya girerek Akarsu'yu çıkardı. Olay yerinde bulunan sağlık ekipleri, küçük çocuğa müdahale ederken, talihsiz çocuğun hayatını kaybettiği belirlendi.

Çocuğunun çukurda boğulduğunu haber alan anne Hacer Akarsu, sinir krizi geçirdi. Akarsu'nun cesedi, otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan, polise ifade veren Samet Acaboğa, yaşadıklarını gözyaşları içerisinde anlattı.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2006 Salı 20:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bir Vatandaş IP: 193.255.96.xxx Tarih : 4.05.2006 15:47:40
O çukuru her ne sebeple olursa olsun tedbirini tam anlamıyla almadan oraya açarak küçük bir çocuğun ölümüne neden olanları kınıyorum. Bu gibi olayların tekerrür etmemesi için yapılacak çalışmadan önce güvenlik tedbirlerinin alınmasının ne kadar önemli olduğunu sorumlulara tekrar hatırlatmak istiyorum. Yazık.