6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Şehit polis toprağa verildi

Batman'da düzenlenen saldırıda şehit olan 11 yıllık polis memuru Hacı Alkan, memleketi Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ne bağlı Değirmendere Beldesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit polis memuru Hacı Alkan'ın cenazesi sabah saatlerinde ambulansla Kahramanmaraş'a hareket etti. Şehit Alkan'ın cenazesi, Vali İlhan Atış'ın da katıldığı konvoy eşliğinde, doğum yeri olan Göksun İlçesi'ne bağlı Değirmendere Beldesi'ne getirildi.

Cenazenin baba ocağına getirilmesinin ardından şehit memurun Fadime, Fatiş, Saniye ve Binnaz isimli kız kardeşleri sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen kız kardeşler, kardeşleri Hacı Alkan'ın cansız bedenine son kez bakmak istedi. Şehit Hacı Alkan'ın naaşı, daha sonra Değirmendere Camii'ne götürüldü. Alkan, burada kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında defnedildi. Şehit polis memurunun cenaze töreninde, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Herşey vatan için" sloganları atıldı.

Cenazeye Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış'ın yanı sıra, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İl Jandarma Komutanı Albay Ernail Keleş, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Mart 2006 Salı 21:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?