5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Tarım operasyonu kuruldu

Kahramanmaraş'ta, tarıma dayalı sanayiinin geliştirilmesi amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk önderliğinde, "Kahramanmaraş Tarım Konseyi" kuruldu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, amaçlarının elbirliğiyle tarıma dayalı sanayii geliştirmek olduğunu belirterek, "Tarımsal katma değeri yüksek olan ürünleri yetiştirmek zorundayız. Böylece bu ürünlerin kent ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Özellikle modern meyveciliği yaygınlaştırmak zorundayız. Çünkü Avrupa'da hazır bir alıcı nüfusu var. Albenisi yüksek ve onların damak tadında ürünler yetiştirebilirsek Kahramanmaraş sanayisinin ayrı bir yöne doğru gideceğine inancımız tamdır" dedi.

Kahramanmaraş'a yeni bir vizyon açmak istediklerini kaydeden Balduk, tekstile alternatif ürün oluşturmak zorunda olduklarının altını çizdi. Balduk, ilk etapta kentin master planını hazırlayarak bütün kesimlerle birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İl Tarım Müdürlüğü, Kahramanmaraş Ticaret Borsası, Kahramanmaraş Ziraat Odası ve özel sektör temsilcilerinin yer aldığı konsey, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan ilk toplantıda, komite kurulmasına, çiftçi eğitimlerinin artırılmasına, çiftçilere toprak analizi konusunda teknik destek verilmesine, riskli ürünlerden ziyade çiftçilere zeytin ve ceviz gibi ürünler önerilmesine karar verildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 14:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?