6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Toplam 40 yıl ağır hapis

Kahramanmaraş'ta, borç aldığı tefeciyi öldürdükten sonra gittiği gazinoda kendisiyle ilgilenmeyen konsomatrisi de öldürdüğü ileri sürülen Ali Kavak, toplam 40 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık Ali Kavak (32) ile maktul İbrahim Doğan ile Eşe Özkan'ın yakınlarının avukatları hazır bulundu. Olaydan dolayı pişman olduğunu söyleyen sanık Ali Kavak, hastalığından dolayı şuurunu kaybettiğini ve cinayeti nasıl işlediğini hatırlamadığını söyledi. Hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açılan Ali Kavak, mahkemenin vereceği karara saygı duyacağını ifade etti.

Sanık Ali Kavak'ın dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Buna göre, Ali Kavak TCK'nın 458. maddesi uyarınca her 2 cinayetten toplam 48 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme heyeti, TCK'nın 59/2 maddesi gereğince cezada 1/6 oranında indirim yaparak, sanığın toplam 40 yıl hapıs cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Kahramanmaraş'ta kuyumculuk yaparken iflas ettiği öğrenilen Kavak, tefecilik yapan İbrahim Doğan'dan (55) senet karşılığı 8 milyar lira borç aldı. Kavak, borcunu ödemesine rağmen senedini vermeyen İbrahim Doğan'la buluştu. Kavak ve Doğan, gece 46 T 0667 plakalı bir taksiyle Pınarbaşı mevkiine gitti. Kavak burada, Doğan'dan borçlarına karşılık imzaladığı senedi vermesini istedi. Senedi vermeyeceğini söyleyen Doğan ile Kavak arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Kavak, üzerindeki silahla ön koltukta oturan Doğan'ı 11 el ateş ederek öldürdü. Daha sonra şoföre aracı şehre doğru sürmesini isteyen Kavak, Hanefi Mahçiçek Stadı yakınına geldiklerinde cesedi otomobilden aşağı attı.

Kavak buradan da aynı taksiyle konsomatris dostuyla görüşmek için gazinoya gitti. Araçtan inerken taksiciye polisi arayıp kendisini ihbar etmesini isteyen Ali Kavak, konsomatris dostu Eşe Özkan'ı (27) kendisiyle değil başka müşterilerle ilgilendiği için cinayette kullandığı silahla 3 el ateş ederek yaraladı. Eşe Özkan, kaldırıldığı Özel Hayat Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ali Kavak suç aleti tabancayla birlikte olay yerine gelen polise teslim oldu.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 13:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?