13
Haziran
2024
Perşembe
SAĞLIK

'Hava kirliliğine rastlanmadı'

Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde hava kirliliğine rastlanmadığı bildirildi. Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nin neden olduğu hava kirliliğini ölçmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesine kurulan mobil ölçüm aracı Elbistan'dan ayrıldı.

Yetkililer, 20 gün süren ölçümler sonucunda herhangi bir kirliliğe rastlanmadığını kaydederken, sonucun olumlu çıkmasına sevinen vatandaşlar, Elbistan'da bu aylarda hava kirliliğinin olmayacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Elbistan, etrafı dağlarla çevrili bir yerleşim alanı olduğu için hava sirkülasyonu olmuyor. Bu nedenle Elbistan'da genellikle hava kirliliği kış aylarında boy göstermektedir. Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nin şu an için sadece bir ünitesi faal durumdadır.

Tek çalıştırılan ünite ne kadarlık bir alana etki edecek? Çevre ve Orman Bakanlığı mobil hava kirliliğini ölçüm cihazı bölgede ölçümlerini Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yapıyor. Çoğulhan Beldesi ve Alemdar Beldesi, A Termik Santrali'nin etrafa yaydığı zehirden en çok etkilenen yerleşim alanları arasında yer almaktadır.

Bu ayda yapılan ölçümlerde bu iki yerleşim alanının havası dahi temiz çıkacaktır. Bu ölçümler yılın 365 günü A Termik Santrali'nin etkilediği yerleşim bölgelerinde değişik zamanlarda yapılmalı."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 10:36:40
Güncelleme :8 Eylül 2005 Perşembe 12:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?