18
Mayıs
2024
Cumartesi
PAZARCIK - KAHRAMAN MARAŞ

Fidyeci kadın çıktı

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’ne bağlı Akdemir Köyü’nde 15 gün önce 200 milyar fidye için bir çiftçiyi kaçıran şebekenin kadın üyesi, İstanbul Maltepe’de parayı alırken jandarma tarafından suçüstü yakalandı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde, 3 Aralık gecesi "Karakola teşhis için götürüyoruz" denilerek evden alınan ve serbest bırakılması için ailesinden 200 milyar lira fidye istenilen Ökkeş Soğan (64) isimli çiftçi, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin İstanbul Maltepe’de yaptığı bir operasyonla kurtarıldı. 200 milyar fidyeyi almak için buluşma noktasına gelen şebekenin kadın üyesi Şengül Erkoç (31) suçüstü yakalanırken, aralarında 2 uzman çavuşun da bulunduğu 3 kişi firar etti.

Olay, 3 Aralık 2004 tarihinde Pazarcık İlçesi Akdemir Köyü’nde ikamet eden ve yakınları Avrupa’da yaşayan Ökkeş Soğan’ın evine gece 23.30’da gelen telefonla başladı. Telefonda kendini polis olarak tanıtan bir kişi, "Biz polisiz, karakoldan geliyoruz. Fransa’da PKK tarafından kaçırılan yeğeniniz Hakan’ı Gaziantep’te aldık. Teşhis etmeniz gerekiyor" dedi. Bu telefon üzerine Ökkeş-Zöhre Soğan çifti üzerlerini giyip evlerine 2-3 kilometre uzaklıktaki ana yola indiklerinde bir araç içerisinde bekleyen 3 kişi Soğan’ın eşi Zöhre’ye, "Sen git biz amcayla karakola gideceğiz. Yeğenini teşhis ettikten sonra geri göndereceğiz" dedi. Evde eşinin gelmesini bekleyen Zöhre Soğan, 2 saat sonra çalan yeni telefona baktığında arayan aynı kişiler, "Biz Ökkeş amcayı Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne götüreceğiz. Siz bu gece onu beklemeyin, biz yarın sabah onu yollarız" dedi.

Şahıslar, aradan 2 gün geçtikten sonra kadına telefon ederek, "Eşinizi kaçırdık. Bu bir örgüt işi, örgüt size ceza kesti. 200 milyar parayı Ankara, Kırıkkale veya İstanbul ilinde daha sonra tespit edeceğimiz yere getirirseniz Ökkeş Soğan’ı serbest bırakacağız. Yoksa onu öldüreceğiz" dedi. Bunun üzerine Zöhre Soğan, jandarmaya giderek yardım istedi.

Jandarma fidyecilerin yerini tespit etmeye çalışırken, fidyeciler Soğan ailesini arayarak Ankara Mamak’ta bir buluşma noktası verdi. Ekip ve aile Ankara’ya hareket etti. Ancak şahıslar buluşma noktasına gelmeyip bir gün sonrası için İstanbul Maltepe Gülsuyu semtinde buluşma noktası verdi. Soğancı ailesinden 2 kişi ile İstanbul’a hareket eden ekip, Maltepe Gülsuyu semtindeki buluşma noktasında önlem alıp beklemeye başladı. Buluşma noktasına gelen Şengül Erkoç, jandarma ekibinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Şengül Erkoç, jandarma ekibini 2 sokak arkada otomobil içinde bekletilen Ökkeş Soğan’ın yanına götürdüğünde, fidye çetesinin diğer üyeleri Erkoç’un yakalandığını anlayıp kaçarak izlerini kaybettirdi. Rehin tutulan Ökkeş Soğan, jandarmaya kaçırılış öyküsünü şöyle anlattı:

"Eşim arabanın yanından uzaklaşıp eve doğru gitmeye başladıktan sonra arabayı ıssız bir yere çektiler. Arabanın içinde 3 kişi vardı. Kafama silah dayayıp ’Seni kaçırıyoruz, ailen 200 milyar verirse kurtulursun’ deyip ayaklarımı, ellerimi iple bağladılar. Ağzıma bant yapıştırıp kafama çuval geçirdiler. Beni secde şeklinde otomobillerinin bagajına koydular. Nereye gittiğimizi bilmiyordum."

Öte yandan Ökkeş Soğan’ı kaçıran şebekede, ordudan disiplinsizlik suçundan ihraç edilen Uzman Çavuş Savaş Algül, halen Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Gülay Demir ile ne iş yaptığı henüz öğrenilemeyen Abdullah Yıldırım isimli şahısların olduğu ortaya çıktı. Halen silahlı olarak firarda olan ve tüm yurtta aranan şebeke üyelerinden Savaş Algül ve Gülay Demir’in Çorum’da görev yaparken arkadaş oldukları, 2 yıl önce eşinden ayrılan 2 çocuk annesi Şengül Erkoç’un Savaş Algül’ün sevgilisi olduğu bilgisine ulaşıldı.

İstanbul Maltepe’de parayı alırken jandarma tarafından suçüstü yakalandıktan sonra Pazarcık Adliyesi’nde ifade veren Şengül Erkoç, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Pazarcık
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 16:59:35
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 16:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
türkan dokuyan IP: 78.191.143.xxx Tarih : 30.07.2008 01:46:45

ben ınanıyorumkı bu kadının bir suçu olmadıgına çünkü o iki çocuk annesi sanırım sevginin kurbanı olmuş bana kalırsa böyle insanlara büyük cezalar almalı sevmeyı bilseydi sevdıne kıyarmıydı ben çok üzüldüm bu duruma bir kadın olarak ve iki çocuk annesı olarak onu anlaya biliyorum çünkü onu seviyorum o benım canım arkadaşim onu tuzaga düşüren utansin