19
Mayıs
2024
Pazar
PAZARCIK - KAHRAMAN MARAŞ

Fidyeciler maceracı çıktı

Pazarcık İlçesi’nde, 25 gün önce Ökkeş Soğan (64) isimli çiftçiyi 200 milyar lira fidye almak için kaçıran, ardından İstanbul’daki buluşma noktasından firar eden ordudan atılma uzman çavuşlar Günay Demir ve Savaş Algül, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Ankara Mamak’ta bir eve düzenlenen operasyonla yakalandı.


Ökkeş Soğan’ın kaçırılmasının ardından harekete geçen jandarma, ilk önce şebekenin kadın üyesi Şengül Erkoç’u buluşma noktasında yakalayarak Soğan’ı kurtardı. Erkoç, daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından Kahramanmaraş Cezaevi’ne gönderildi. Erkoç’un verdiği bilgiler ışığında harekete geçen ekipler, şebekenin diğer üyesi olan Savaş Algül ve Günay Demir’i her yerde aramaya başladı. Yapılan çalışmalarda Savaş Algül’ün Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nda çalıştığı sırada bir süre önce disiplinsiz hareketlerinden dolayı ordudan ihraç edildiği tespit edildi. Demir’in ise olay tarihinde Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nda uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Demir’in de aynı nedenle orduyla ilişkisinin kesildiği öğrenildi.

İstanbul Maltepe’de geçtiğimiz hafta aileden istedikleri 200 milyar lira fidyeyi almak isterken buluşma noktasında jandarma tarafından yakalanan şebekenin kadın üyesi Şengül Erkoç’un verdiği ifadeler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş İl jandarma Komutanlığı ekipleri, Demir ve Algül’ü Ankara Mamak’ta bir evde uyurken yakaladı. Haklarında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçundan dava açılan Algül ve Demir, Pazarcık Adliyesi’nde alınan ifadelerinin ardından cezaevine gönderildi.

Öte yandan, Çorum’dan Kahramanmaraş’a gelip fidye için adam kaçırmak suçundan yakalanan ordudan atılma iki uzman çavuşun fidye için kaçırdıkları Soğan’ın evine daha önce misafir olarak gelip 3-5 gün kaldıkları da ortaya çıktı. Jandarmada sorgulanan Algül ve Demir’in, paraya ihtiyaçları olmadığını ve bu işi macera için yaptıklarını söylediği ortaya çıktı.

Kahramanmaraş-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 10:37:57
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 16:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?