23
Mayıs
2024
Perşembe
PAZARCIK - KAHRAMAN MARAŞ

Gaspçı uzman çavuş yakayı ele verdi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde, mazot yüklü tankeri gasp ettikten sonra Gaziantep’te yakalanan Tokat’ın Niksar İlçesi Jandarma Bölük Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş ile 2 arkadaşı, İlçe Jandarma tarafından adliyeye sevk edildi.

Uzman çavuşun 150 bin YTL’lik kredi kartı borcu bulunduğu ve çeşitli disiplinsizlik suçlarından dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri’yle ilişkisinin kesilmek üzere olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, olay Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde 4 gün önce meydana geldi. Gölbaşı-Araban Karayolu yakınlarında resmi üniformalı uzman çavuş Mehmet Demirbaş ile yanında bulunan 3 kişi, İsmail Keleş’in kullandığı 44 EK 907 plakalı mazot yüklü tankeri durdurdu.

Demirbaş, şoför Keleş’e, "Tankerinde esrar bulunduğu ihbarını aldık, arama yapacağız" dedi. Bunun üzerine kamyondan indirilen Keleş, elleri kelepçelendikten sonra karakola götürme bahanesiyle otomobile bindirilerek ormanlık bir alana götürüldü.

Ormanlık alana bırakıldıktan sonra yaklaşık 45 dakika yürüyen ve Adıyaman Karayolu’na çıkan tanker sürücüsü İsmet Keleş’in Akçalar Jandarma Karakolu’na gelmesiyle, tanker gaspı ortaya çıktı.

Yaşadığı dehşet anlarını anlatan 10 yıllık tanker şoförü İsmet Keleş, şunları söyledi:

"Mersin’deki Ataş Rafinerisi’nden 27 bin 500 litre mazot yükleyip Adıyaman’da doğru yola çıktım. Pazarcık-Gölbaşı-Araban yolunda biri asker üniformalı diğeri polis yelekli 2 kişi tarafından durduruldum. Yanıma yaklaşan askeri elbiseli kişi bana, ’Tankerinde eroin ihbarı aldık’ diyerek kolumdan tutup arabadan aşağıya indirdi. Ben böyle bir şeyin olmadığını kendilerine söylerken, askeri elbiseli kişi ellerimi arkadan kelepçeleyip, ’Seni karakola götüreceğiz’ diyerek kendi arabalarına bindirdi. Askeri elbiseli olan kişi ile polis yelekli olan kişi, benim tankerime bindi. Yaklaşık 10 kilometre gittikten sonra araba durdu. Kendi aralarında konuştuktan sonra bulunduğum araçla birlikte bir dağ yolunda ormanlık alana, tepeye doğru gitmeye başladık. Beni ormanlık alanda bıraktıktan sonra otomobille hızla uzaklaştılar. Bir anda ne olduğunu anlayamadan ellerim arkadan kelepçeli olarak güçlükle yürümeye başladım. Hala kaçırıldığım ve aracımın gasp edildiğini anlayamamıştım. Yaklaşık 45 dakika yürüdükten sonra geldiğim Akçalar Jandarma Karakolu’nda aracımın gasp edildiğini anladım."

Tanker şoförünün anlattıklarından silahlı bir gasp olayının yaşandığını anlayan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hemen harekete geçip bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Mazot yüklü tankerin plakası güzergahtaki tüm karakollara bildirilerek yollar kesilirken, gasp edilen tankerin Gaziantep yönüne doğru gittiği tespit edildi ve 2 ayrı noktada barikat kuruldu. Jandarmanın yola kurduğu 2 ayrı barikattan kurtulmayı başaran uzman çavuş, daha sonra Gaziantep’in Yavuzeli İlçesi girişinde kurulan barikatla yakalandı.

Araçtan atlayıp kaçmaya çalışan uzman çavuş üniformalı kişinin Tokat’ın Niksar İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı trafik timinde görevli 11 yıllık uzman çavuş Mehmet Demirbaş olduğu anlaşıldı. Evli ve 2 çocuk babası olan 11 yıllık uzman çavuş Mehmet Demirbaş’ın Araban İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yaptığı ve 5 ay önce tayinin Niksar’a çıktığı belirlendi. Pazarcık İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirilen Mehmet Demirbaş’ın, gaspı, 150 bin YTL’lik kredi kartı borcu yüzünden yaptığı ortaya çıktı. Pazarcık’ta sorgulanan Mehmet Demirbaş’ın verdiği ifadelerden yola çıkan jandarma ekipleri, olay sırasında ortadan kaybolan 3 kişinin yakalanması için harekete geçti.

Yapılan operasyonlarda kendilerine sivil polis süsü veren İdris Kılınç (29) ile Adil Başçı (41) İstanbul’a gitmek üzereyken Ankara AŞTİ Terminali’nde yakalandı. Gasp olayına karıştığı iddia edilen Hüseyin Akkaya isimli şahsın yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

Pazarcık İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorguları tamamlanan 3 kişi, Pazarcık Adliyesi’ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 13:42:07
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 16:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a.eren bozdağ IP: 85.100.76.xxx Tarih : 31.05.2005 14:01:56
İLÇEMZDE YENİ GENÇ BELEDİYE BAŞKANLARINA İHTİYAÇ VAR.BU DA ESKİLERİN GİTMESİYLE SAĞLANABİLİR.ÖRNEĞİN MEMİŞ ÖZDAL