4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

12 saate 962 ihlal

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Mersin Şube Başkanı Mustafa Olpak, tek ışıklı bir kavşakta yapılan araştırmada, 12 saatte 962 aracın kırmızı ışıkta geçtiğinin tespit edildiğini belirterek, bu araçlardan 7'sinin trafik polisi aracı olduğunu söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Olpak, Dumlupınar Lisesi'nin bulunduğu Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda 20 fahri trafik müfettişinin katılımıyla yapılan araştırmanın sonuçları hakkında bilgi verdi. 12 saat süren çalışma sırasında 962 aracın kırmızı ışıkta geçtiğinin belirlendiğini, bu araçlardan 7'sinin trafik polisi aracı olduğunu kaydeden Olpak, kırmızı ışık ihlali yapan araçlardan 1'inin o sırada hasta taşımadığı anlaşılan 112 acil servis aracı, 2'sinin askeri araç, 1'inin de resmi plakalı otobüs olduğunun tespit edildiğini ifade etti. Olpak, aynı sürede kavşaktan geçen tüm bisiklet ve motosiklet sürücüleri ile yayaların da istisnasız hiçbir kurala uymadığını belirtti.

Aynı kavşakta 3 adet de kaza meydana geldiğini dile getiren Olpak, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yolların yine 'kan gölüne' döneceğini ifade etti. Halen Türkiye'de, trafik sorunun 1. sırada bulunduğuna değinen Olpak, "AB'ye girmek için can atıyoruz. Avrupa'da insan hayatı bu kadar ucuz mu? AB'de trafik kazalarındaki ölümler binlerle mi ifade edilmektedir. Hiçbir ülkede böyle ulusal felaket boyutundaki trafik kazalarına ne o ülke insanı tahammül eder, ne de müsaade eder. Ülkeyi yönetenler Trafik Yasası'nı Meclis'te bekletirken, otomobil firmalarına fabrika kurabilmeleri için beleş arsa beğendirme peşinde. Artık yeter, bu ülkeyi kan gölüne çeviren her kim ise, tüm ulus olarak örgütlü ve bilinçli bir şekilde bu trafik terörünün üzerine gidelim. Özellikle yılbaşı ve bayramlarda kural ihlali yapan sürücülere karşı radikal önlemler alalım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 15:27:00
Güncelleme :7 Ocak 2006 Cumartesi 15:33:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?