2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

50 adet plastik patlayıcı

Mersin'de polisin düzenlediği operasyonlarda 50 adet A-4 tipi plastik patlayıcı ele geçirildiği bildirildi. Yaklaşık 11 kilo plastik patlayıcıyla birlikte, 2 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, bir istihbarat üzerine, Mersin'de sansasyonel ve provokasyon amaçlı eylem hazırlığı içinde olan yasa dışı PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, 50 adet A-4 tipi plastik patlayıcı ve bomba düzeneğinde kullanılan elektronik devrelerin ele geçirildiği bildirildi. Yaklaşık 11 kilo olduğu kaydedilen plastik patlayıcıyla birlikte, eylem hazırlığı içerisinde olduğu belirtilen 2 kişi yakalandı.
Valilik açıklamasında ayrıca, terör örgütüne yönelik başarılı operasyonun ardından, bölgede bir süredir devam eden yasa dışı eylemlerde birden bire artış gözlendiği belirtilerek şöyle denildi:
"Pek çok mahallede polise yönelik taşlı, sopalı ve silahlı girişimlerde bulunulmuş, değişik mahallelerde yolu trafiğe kapatarak, bazı iş yerlerine ve araçlara yönelik saldırılara teşebbüs edilmiştir. Müdahalede ve önlemede görevli memurlarımızdan birisi saldırganların attığı bir taşın isabet etmesi sonucu başından yaralanmış, hastanede tedavi altına alınmıştır. Daha sonra eylemciler, operasyon bölgesinde aynı türden eylemler yaparak, halkı tahrik etmek suretiyle yolu trafiğe kapatmış, bazı iş yeri ve evlere yönelik kışkırtıcı eylemlerde bulunurken, bölgede bulunan bir ekibimize taşlı sopalı saldırılarda bulunulmuş ve yardımcı ekiplerin olay mahalline intikal etmesi sonucu toplanan grup, sokak aralarına girerek dağılmışlardır."
Valiliğin yaptığı açıklamada, olayların durulmasına müteakip yapılan araştırmada, ateşle silahla yaralanan ancak nasıl vuruldukları tespit edilemeyen 3 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı belirtilerek, "Yaralılardan M.D. adlı şahsın tüm tıbbi müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği ve diğer 2 şahsın durumunun ise iyi olduğu öğrenilmiştir. Olayların cereyan ettiği yerler emniyet altına alınmış, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na derhal bilgi verilmiştir. Cumhuriyet Savcısı, olay yerine intikal ederek, gerekli çalışmalara başlamıştır. Olay yerinde bulunan boş kovanlarla 1 adet tabancaya Cumhuriyet Savcısı tarafından el konulmuştur. Konuyla ilgili olarak tahkikat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülmektedir" denildi.
Açıklamada ayrıca, huzur ve güven ortamının bozulmaması için her türlü emniyet tedbirinin alındığı, Mersin'in bölücü örgütün menfur emellerinin gerçekleştirebileceği bir alan olmayacağı vurgulanırken, vatandaşların kışkırtmalara ve provokasyonlara kapılmamaları istendi
.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 15:34:33
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 15:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?