4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Başkan'ın makamına silahlı baskın

Başkan'ın makamına silahlı baskınMersin'in merkeze bağlı Kazanlı Belde Belediyesi, silahlı 5 kişi tarafından basıldı. Saldırganlardan biri başkanın çabalarıyla yaralı olarak yakalanırken, olaydan sonra kaçan silahlı 4 kişi İskenderun'da yakalandı. Yaşanan arbedede kolu incinen Belediye Başkanı Kenan Yıldırım hastanede ayakta tedavi gördü. 

Alınan bilgiye göre, olay saat 11.30 sıralarında Kazanlı Belde Belediyesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, CHP'li Başkan Kenan Yıldırım'ı tehdit ettiği öne sürülen 5 kişiden biri, telefonla başkanı arayarak, "Oradan ayrılma, seninle hesaplaşmaya geliyoruz" dedi. Daha önceden tehdit edildiği için emniyete şikayet dilekçesi veren Başkan Kenan Yıldırım ise, durumu cep telefonundan mesajla polise bildirdi. Bu arada polis ekipleri gelmeden, silahlı olduğu bildirilen 5 şahıs, 10 dakika sonra 61 plakalı özel bir araçla belediye binasının önüne geldi. Saldırganlardan 2'si aracın içerisinde beklerken, 3'ü başkanın makamına çıktı. 

Hareketli anların yaşandığı olay sırasında, başkan yan odaya geçerek polisi aradı. Kuşkulanan saldırganlardan 2'si makamı terk ederek, binadan aşağı inerken, diğer saldırgan kaçmaya çalıştığı sırada belediye başkanıyla arasında arbede yaşandı. Çıkan kavga sırasında başkan ve çalışanlar saldırganı etkisiz hale getirdi. Binadan ayrılan ve silahlı olduğu ileri sürülen 2 kişi ise, aşağıda kendilerini bekleyen diğer 2 kişiyle kaçmayı başardı. Olayda hafif yaralanan Başkan Kenan Yıldırım ile yediği dayak sonucu kanlar içinde kalan saldırgan H.K. Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavileri yapıldı. Ayakta tedavi gören H.K. gözaltına alınırken, Başkan Kenan Yıldırım ifadesi alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayı haber alan çok sayıda vatandaş ise belediye binasının önünde toplandı.

10 GÜNDÜR TEHDİT ALIYORDU 

Yaşanan olayla ilgili poliste ifade veren Kazanlı Belediye Başkanı Kenan Yıldırım ise, 10 gündür cep telefonuyla ölüm tehditleri aldığını söyledi. 

Yıldırım, "Beni arayanlar 'Seni yaşatmayacağız. Senin biletin kesildi. Bomba koyacağız. Bir daha aday olma' şeklinde tehdit ediyorlardı. Önce aynı kişiydi. Daha sonra farklı ses tonlarıyla özel numaradan aradılar. Sonra ise görünen numaradan açık bir şekilde ismini vererek beni tehdit ettiler. Hemen şikayetçi oldum. Telefonum dinlenmeye alındı. Ancak tehditler sürdü. Bugün makamımda otururken, telefonla arayarak 'Biz Mersin'e geldik. Senin icabına bakacağız' dediler. 5 kişi gelmişler. 3'ü makama çıkarken, 2'si aşağıda araçta bekledi. Bu kadar erken geleceklerini beklemiyordum. Polise cep telefonuyla mesaj geçerek bilgi verdim. Daha sonra 3 kişi makamda otururken ben yan odaya geçip polisi aradım. Bundan kuşkulanan 2'si makamdan çıktı. Diğeri de çıkarken yakalayınca aramızda kavga çıktı. Makamımda bana saldırdı, yere yatırıp etkisiz hale getirerek olay yerine gelen polislere teslim ettik. Bu kişileri tanımıyorum, niyetlerinin de ne olduğunu bilmiyorum" dedi.
 
Bu arada, olaydan sonra kaçan 4 saldırganın, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde polisin yol araması sırasında yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili araştırmayı derinleştirirken, Yıldırım ise yakın korumaya alındı.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 09:33:14
Güncelleme :23 Haziran 2006 Cuma 09:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali mansur güner IP: 193.255.128.xxx Tarih : 23.06.2006 13:10:49
öncelikle olayın çok üzücü olduğunu belirtmek isterim. sorun her ne ise bu şekilde çözüme kavuşması hiç ama hiç doğru değil. olayın iç yüzünü bilmeden yorum yapmak da doğru değil. zaman içerisinde neyin olup bittiği ki eğer gerçekler basından veya vatandaştan saklanmaz ise veya saptırılmazsa ortaya çıkacaktır. benim kazanlı da yaşayan bir vatandaş olarak tek isteğim olayın tüm gerçekleriyle basına anlatılması ve basının da olayları olduğu gibi vatandaşa aktarmasıdır. ama korkum o ki olay hic de böyle olmayacak. olay bir şova dönüşecek. lafımın başında belirtiğim gibi olayın çor çirkin olduğu ve hiç kimsenin bu olayları yaşamamsı gerektiği kanısındayım. önemli bir makamın sahibi, görevi vatandaşa hizmet yapmak olan bir yerin başkanı ve herşeyden önce bir can ve bir insan. bu tür olayların tekrarlanmaması ve olayın iç yüzünün vatandaşa olduğu gibi aktarılması dileğiyle. herkese geçmiş olsun.....