4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Bir mağazanın önüne patlayıcı kondu

Mersin'de bir mağazanın önüne bırakılan ve fünye ile patlatılan çuvaldan patlayıcı çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde Hastane Caddesi üzerinde bulunan Ender Mağazası önünde meydana geldi. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu saatte cadde üzerine bırakılmış beyaz bir çuval gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çuvalın şüphe arz etmesi üzerine, caddeyi trafiğe kapatarak bomba imha ekibi istedi. Bu arada polis, güvenlik şeridi çekerek, vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Şüpheli çuval, bomba uzmanlarının yaptığı incelemenin ardından fünye ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile patlayan çuvalın içinden teneke parçaları ile birlikte bazı maddeler etrafa saçıldı. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede, çuvalın içerisinde patlayıcı madde olduğunu tespit etti. Yetkililer, patlayıcının türünün yapılan incelemenin ardından belirleneceğini söyledi.

Bu arada, çalışmaların sürdürdüğü sırada güvenlik çemberini aşarak, patlamanın olduğu bölgeye doğru koşan spastik engelli bir genç, polise zor anlar yaşattı. Israrla patlamanın olduğu noktaya ulaşmaya çalışan engelli genç, polis ekiplerinin müdahalesi ile güçlükle alandan çıkarıldı. Olay, çalışmaları merakla izleyen vatandaşların gülüşmelerine neden oldu.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 00:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?