4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Çocukların attığı taş kör etti

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde çocukların hareket halindeki trene attığı taş, bir lise öğrencisinin sol gözünü kör etti.

Edinilen bilgiye göre, 15 yaşındaki lise öğrencisi Burak Umutlu, 5 arkadaşıyla birlikte gezmek için trenle Mersin'e gitti. Umutlu ve arkadaşları, dönüş yolunda Mersin-Adana arasında sefer yapan yolcu trenine bindi. Hareket eden tren, Tarsus İlçesi yakınlarına geldiğinde Umutlu, açık olan bir pencereyi kapatmaya çalıştı. Bu sırada, çocukların trene attığı taşlardan biri Umutlu'nun sol gözüne isabet etti.

Trenden indirilerek arkadaşları tarafından Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülen Umutlu'ya burada ilk müdahalesi yapıldı.

Daha sonra eşinden ayrılan annesi Aysun Külah, oğlu Burak Umutlu'yu tedavisi için Adana, Ankara ve İstanbul'daki göz hastanelerine götürdü. Doktorlar, Burak Umutlu'ya isabet eden taşın gözbebeğini yardığı ve bundan sonra göremeyeceğini söyledi.

Olayı anlatan Burak Umutlu, arkadaşlarıyla Mersin'den dönerken trenin açık olan penceresini kapatmaya çalıştığını belirterek, "Ama pencere kapanmıyordu. Ben de kapatmak için biraz uğraştım. O sırada çocukların attığı taşlardan biri gözüme isabet etti. Arkadaşlarım treni durdurarak beni bir taksi ile hastaneye götürdüler" dedi.

Oğlunun durumunu anlatırken gözyaşlarını tutamayan Aysun Külah, olaydan TCDD'nin sorumlu olduğunu söyleyerek, "Oğlumun dünyasını karartmaya kimsenin hakkı yok. Ortada bir suç var, sorumluları bulunmalıdır. Yargıya da başvuracağım. Bu olayların önüne geçilmezse ölenler de olabilir" diye konuştu.

Mersin'de 2002 ile 2004 yılları arasında trene atılan taşlardan 44 kişi yaralanmış, trenle yolculuk edenlerin yaralanmalarını önlemek için ilköğretim öğrencilerine yönelik "Trene taş atma, el salla" kapsamında eğitim amaçlı tren gezileri düzenlenmişti.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 10:41:48
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 23:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?