2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Deprem enkazında hırsızlık

7 Ağustos depreminde Gölcük'te katıldığı arama-kurtarma çalışmaları sırasında bulduğu içi para dolu çantayı kaldığı askeri birliğin bahçesine gömdüğü iddia edilen Tarkan Okçu, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

 Parayı o anki psikoloji ve cahillikle sakladığını söyleyen Okçu, kendisinin mağdur olduğunu ileri sürdü. Bergama 19. Piyade Tugayı 1. Piyade Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken, Gölcük'te katıldığı arama-kurtarma çalışmaları sırasında bulduğu içi para dolu çantayı kaldığı Yalova Hava Meydan Komutanlığı bahçesine gömdüğü ve yıllar sonra bir yarbayın yardımıyla çantayı askeri birliğin bahçesinden çıkarmaya çalıştığı ileri sürülen Tarkan Okçu, "Askerdeyken, o anki psikoloji ile bu duruma kalkıştım. Yaptığım bir cahillikti" dedi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde inşaatlarda bulduğu günübirlik işlerde çalışan Tarkan Okçu, bu olayın daha fazla üstüne gidilmesini ve konuyla ilgili daha fazla yayın yapılmasını istemediğini belirterek, "Bu konu gazetelerde yazıldığı gibi olmuş bitmiş bir şey. Ancak ziynet eşyası falan yok, sadece para söz konusu. Para bulduk, miktar belli değil. Gazetede 300 bin dolar yazmışlar, bu kadar olacağını zannetmiyorum. Parayı saymadım. O an bulduğum parayı sakladım" diye konuştu.

Parayı alan yarbayla ne kendisinin ne de ağabeyinin görüştüğünü dile getiren Okçu, "Yarbayla Osman Özdemir adında biri görüştü. Ağabeyimin konuyla ilgisi yok" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili açılan davadan dolayı kendisinin ve ailesinin mağdur olduğunu belirten Tarkan Okçu, şöyle devam etti:
"Ben mağdurum. Bu konu yüzünden yeşil kartım iptal oldu. Beni araştırsınlar, bütün Tarsus'u araştırsınlar, arkadaşıma varana kadar tüm mal varlığımı araştırsınlar, gelsinler görsünler benim durumumu. Benim adalete söyleyecek bir şeyim yok. Ben yargılanmışım, cezamı almışım, yapacak bir şeyim yok. Ben bundan sonra cezamı çekeceğim. Bunu daha da üsteleyip cezamı artırmak istiyorlarsa, sevineceklerse, hoşlarına gidiyorsa idamımı versinler, öleyim."

İşlediği suçtan dolayı yargılandığını ve 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını vurgulayan Tarkan Okçu, kararı temyize gönderdiklerini kaydederek, Yapacak başka bir şeyim yok. Ne kadar ceza gelirse çekeceğim" şeklinde konuştu.

Günübirlik işlerde çalıştığını ve hiçbir sosyal güvencesi olmadığını söyleyen Tarkan Okçu, açılan dava yüzünden yeşil kartım iptal edildi. Çocuğum hasta, çocuğumu doktora götüremiyorum. Babam olmasa yokuz" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Tarkan Okçu, parayı gömüldüğü yerden çıkararak harcadığı iddia edilen yarbayla ilgili olarak da şunları söyledi:
"Helal olsun diyorum parayı yiyenlere. Ben kimsenin parasını gasp etmedim, şahsi bir kişi yoktu, bulduğum bir para. Bunun cezası buysa çekeceğim."

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 14:13:37
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 14:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?