8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Düğün çıkışı bahşiş terörü

Mersin'de düğün çıkışı evlerine giden gelin 26 yaşındaki Müslüme ile damat 30 yaşındaki Ayhan Toker'in içinde bulunduğu otomobili önünü kesip durduran 5 kişi, para istedi. Toker çifti ile yakınları para vermeyince, bu kişiler otomobilin üzerine çıktı. Bunun üzerine çıkan kavgada damat Ayhan Toker, ağabeyi Berkan Toker ile 3 arkadaşını bıçakla yaralayan 5 kişi kaçtı. Gelin Müslüme Toker ise sinir krizi geçirdi. 

Mahmudiye Mahallesi'ndeki Güney-1 Düğün Salonu’nda dün akşam düzenlenen törenle dünya evine giren damat Ayhan Toker ile gelin Müslüme Toker, yakınlarıyla bol bol oynadı. Yaklaşık 2 saat süren düğünün ardından evlerine gitmek için yakınlarının kullandığı otomobile binen Toker çiftinin süslenen gelin arabasın önü, yaşları 25- 30 yaşında değişen 5 kişi tarafından kesildi. Bu kişiler, gelin ve damattan para istedi. Olumsuz yanıt alınca gelin arabasına üzerine çıkarak ısrarcı oldular.

 Bu sırada damat Ayhan Toker ile yakınları, 5 kişiyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine saldırganlar, damat Toker'i göğsünden, ağabeyi Berkan Toker, sağdıç Hamit Özer ile arkadaşları Ahmet Fikret Polat ve Soner Güven'i de diğer davetlilerin gözleri önünde çeşitli yerlerinden bıçaklayarak kaçtı. Gelin Müslüme Toker sinir krizi geçirirken, 5 yaralı Mersin Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hastaneye gelerek gözyaşlarına boğulan gelin Müslüme Toker, annesinin evine götürüldü. 

Damadın eniştesi İbrahim Çeper düğün salonları önünde önlem alınmasını gerektiğini söyledi. 

Damat Ayhan Toker, “Düğün bitmişti. Salondan çıkıp arabaya bineceğimiz sırada, 5 kişi önümüzü kesip para istedi. Bu sırada ben gelini arabaya bindirmeye çalışıyordum. Arabanın üstüne çıkıp ‘Bizim istediğimiz vereceksin’ diye bağırdılar. Zaten para vermeye fırsat kalmadan kavga çıktı. Bıçakla saldırdılar. Burası dağ başı mı? Böyle bir olay nasıl oluyor anlayamadık'' dedi. Polis, eşkalleri alınan zanlıları bulmak için geniş çaplı araştırma başlatırken olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

Milliyet internet
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 14:59:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
müslüm cankurt IP: 81.213.239.xxx Tarih : 11.05.2008 18:10:37

ya valla buda bir türkiye gerçeği resmen gasp bunun adı ama ne yapalım valla artık polis bile önleyemez hale geldi olayları yetmiş milyon insanın otuz beş milyonu polis olsa yinede yetmez türkiyenin hali içler acısı bu arada geçmiş olsun birdaha böyle olaylar yaşanmaması dileğiyle