4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Emekli kadınlardan mahallere yönelik çalışma

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Kadın Eğitim ve Çalışma Gurubu Mersin Şubesi Başkanı Semiha Tokatlı, mahalle muhtarları ve sakinleri ile temasa geçerek sorunları yerinde tespit edeceklerini söyledi. Başkan Tokatlı, sorunları içeren raporlar hazırlayacaklarını ve bunları Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir Belediyeleri'ne ileteceklerini belirtti.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Mersin Şubesi Kadın Eğitim ve Çalışma Gurubu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'i makamlarında ziyaret etti. 28 sivil toplum örgütünün kadın üyelerinden oluşan Çalışma Gurubu'nun Başkanı Semiha Tokatlı, ziyaretlerde gurubun amaçları hakkında bilgi verdi.

Tokatlı, Türkiye'de ilk kez böyle bir oluşumun bir araya geldiğini ve amaçlarının, kentin sorunlarına çözüm bulma noktasında, yerel yönetimlere katkı sağlanması olduğunu ifade etti. "Guruplara ayrılarak muhtarlara, yerel yönetimler ve kent yönetiminde olan herkesle istişare kurarak sorunların çözümü aşamasında katkı sunmayı amaçlıyoruz" diyen Tokatlı,

"Bu arkadaşlarımız Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir Belediyesi sınırları içinde mahalle muhtarlarıyla ve sakinleriyle temasa geçerek, sorunları tespit edecek ve bir rapor hazırlayarak sizlere iletecek. Böylece sizler de sorunlara ne şekilde çözüm üreteceğinizi belirleyecek ve zaman kaybetmeden uygulamaya geçebileceksiniz. Bizler yapılacak çalışmalarda belediyelerin her zaman destekçisiyiz. Bu çalışmamızı Mersin geneline yayarak vatandaşların sorunlarını anında belediyelere aktarmış olacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 13:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?