4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Eroin operasyonu

Polisin düzenlediği operasyonda, bir aracın zula tabir edilen gizli bölmesinde 30 kilo 437 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan 2 kişi tutuklandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Mersin ve Bolu Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yürüttüğü operasyonda, Mersin otoban gişelerinden şehir merkezine giriş yapmak isteyen bir otomobil durdurularak arama yapıldı. Yapılan aramada otomobilin zula tabir edilen gizli bölmelerinde 60 ayrı paket halinde 30 kilo 437 gram eroin maddesi ele geçirildi. Operasyonda, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçundan kaydı bulunan M.T. (31) ile kuyumculuk yapan İ.T. (39) adlı şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken, uyuşturucunun Mersin üzerinden İstanbul'a götürülmek istendiği öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra, "Teşekkül oluşturmak suretiyle eroin ticareti yapmak" suçundan dün adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Polis olayla ilgili olarak, 2004 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Türk vatandaşlığından çıkarılan T.T. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığını bildirdi.

Olayla ilgili bilgi veren Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, Mersin'in 2004 yılı sonu itibariyle organize suçlarla mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarla İstanbul'dan sonra 2. sırada yer aldığını bildirdi. Ekizer, 2004 yılında Mersin'de yakalanan uyuşturucu miktarının tüm Türkiye'de yakalananın 10'da biri olduğunu da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 14:15:23
Güncelleme :18 Şubat 2006 Cumartesi 14:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?