2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Gece 'çatışmalı' geçiyor

Mersin'de dün başlayan gösteriler, bu gece de devam etti. Dünkü olaylarda ölen Murat Demir'in cenazesinden dönen grup, ara sokaklarda ateş yakıp yollara barikat kurarak, polise molotof kokteyli attı.

Dünkü gösterilerin yapıldığı sırada Toros Devlet Hastanesi'ne ölü olarak getirilen Murat Demir'in cenazesinin ardından, Güneykent Mezarlığı'ndan topluca yürüyüşe geçen grup, PKK lehinde sloganlar attı.

Grubu dağıtmak için karakol önünde önlem alan polis, gelen araçları durdurarak, şahısların üzerinde arama yaptı. Cenazeden dönen grup, daha sonra Yenipazar Mahallesi'ndeki 142. Cadde üzerinde toplanarak lastik yaktı.

Yolları çöp tenekeleri ve mazgallardan söktükleri betonlarla kapatan göstericiler, göstericiler terör örgütü lehinde slogan attı. Polis, gösteri yapan gruba çevik kuvvet ve panzerlerle müdahale etti.

Bu sırada göstericiler, polis panzerlerinin üzerine molotof kokteyli atarken, polisi taş yağmuruna tuttu. Caddeyi tam bir savaş alanına çeviren göstericiler, elektrik direklerine de zarar verirken, yoldan geçen araçları taşlayarak camlarını kırdı.

Polis, ara sokaklara kaçan gruplara gaz bombası ile karşılık verdi. Emniyet güçleri, olaylar nedeniyle bölgede geniş çaplı önlem aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 23:12:18
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 23:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?